Hvit sjokoladefondant


Hvit sjokoladefondant er litt søtere enn mørk sjokoladefondant , det er greit med litt variasjon!

Hvit sjokoladefondant er søtere enn sjokoladefondant med mørk sjokolade og er perfekt til gode bær eller en frisk sorbet. Vi har karamellisert den hvite sjokoladen litt, får fondanten et herlig, litt karamellisert preg.


Tid: 20-30 minutter Antall: 4-6 stk store fondanter, eller 6-8 stk små.


Du trenger:

50 gr smør

100 gr hvit sjokolade

40 gr mel

25 gr sukker

12,5 gr honning

3 stk små eller 2 stk store egg.

Porsjonskakeformer

Formfett eller nøytral matolje


Slik gjør du:

  1. Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft. Bak sjokolade litt på et brett med bakepapir i ovnen, den skal blir lett gyllen i kantene.

  2. Smelt sukker, honning og smør i en gryte på middels varme. Rør inn smeltet sjokolade.

  3. Rør så inn mel og egg. Her er det lurt å bruke en stavmikser.

  4. Smør porsjonsformer med et tynt lag formfett eller matolje og fyll halveis opp med fondantrøren.

  5. Stek i 7 minutter, rist litt i formen, den skal ha satt seg litt. Er den før løs så kan du steke den litt til, men husk at kjernen skal være flytende

Håper det smaker!

493 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS