
Hvit sjokoladefondant er søtere enn sjokoladefondant med mørk sjokolade og er perfekt til gode bær eller en frisk sorbet. Vi har karamellisert den hvite sjokoladen litt, får fondanten et herlig, litt karamellisert preg.
Tid: 20-30 minutter Antall: 4-6 stk store fondanter, eller 6-8 stk små.
Du trenger:
50 gr smør
100 gr hvit sjokolade
40 gr mel
25 gr sukker
12,5 gr honning
3 stk små eller 2 stk store egg.
Porsjonskakeformer
Formfett eller nøytral matolje
Slik gjør du:
Forhåndsvarm ovnen til 170 grader varmluft. Bak sjokolade litt på et brett med bakepapir i ovnen, den skal blir lett gyllen i kantene.
Smelt sukker, honning og smør i en gryte på middels varme. Rør inn smeltet sjokolade.
Rør så inn mel og egg. Her er det lurt å bruke en stavmikser.
Smør porsjonsformer med et tynt lag formfett eller matolje og fyll halveis opp med fondantrøren.
Stek i 7 minutter, rist litt i formen, den skal ha satt seg litt. Er den før løs så kan du steke den litt til, men husk at kjernen skal være flytende
Håper det smaker!