• Kokken

Indisk inspirerte nakkekoteletter med grillbrød


Skikkelig digg sommermat som er enklere å lage enn du tror!

Sommer og grillmat er to ting som går hånd i hånd. Dette er en skikkelig grillgodbit som imponerer både til hverdags og til fest.


Nakkekoteletter er bankers på grillen, og så sett noe av det saftigste du kan grille, men det er viktig at du lar den hvile, det er det som er hemmeligheten bak saftig kjøtt.

Grillbrødet er en nanbrød som er raskt og veldig enkelt å lage. Vi har brukt bakepulver, og ikke gjær, da blir det ferdig i en fei!


Server med avocadokrem, syltet løk og grillet salat så har du tipp topp grillmat hele sommeren igjennom.


Grillbrød

Dette brødet er en sikker vinner på grillen, og kan brukes enten som et enkelt nan, eller pitabrød. Denne oppskriften gir deg 10-12 mellomstore brød-


Du trenger:

4 dl yoghurt naturell

8 dl siktet hvetemel + litt ekstra til å kjevle ut brødene.

2 ts bakepulver

25 gr romtemperert smør

1/2 ts salt

1 ts organo


Slik gjør du:

  1. Ha alt i en bolle og rør sammen til en jevn deig med k-grind. Den skal være litt bløt, men ikke slik at du ikke kan jobbe med den.

  2. Dryss mel utover benken, og skrap deigen utav bollen. Rull den opp til en avlang pølse og fordel i ønsket antall porsjoner. Dryss litt mel over og rull opp til små baller.

  3. Press eller kjevl ballene flat og grill på en varm grill til de blåser seg opp og får et pent mønster. Grill brødet like lenge på begge sider.

PS! Det er viktig å grille brødet rett før servering, da er det aller best.


Grillede koteletter og tilbehør

Grillet brød med nakkekoteletter og tilbehør!

Du kan servere grillbrød med en menge ingredienser, men litt indisk inspirer svin er ikke feil!

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Du trenger :

800 gr nakkekoteletter

1 ss karripulver

1 ts gurkemeie

1/2 ts salt

1/4 ts tørkede chili flakes

1 liten boks cottage cheese

2 stk rødløk

2 stk lime

1 stk hjertesalat

1 stk avocado

3 ss rømme

1 ts sriracha

salt og pepper


Slik gjør du:

  1. Fjern bein på nakkekotelettene og ha i en pose sammen med krydderet. Rist godt på posen slik at alt får blandet seg. La det ligge slik frem til du skal grille.

  2. Skrell løken og høvl i tynne skiver fra topp mot stilk. Bland skivene med saften av 1 stk lime.

  3. Ha cottage cheese i en sil og skyll I kaldt vann. Da får du små ostekuler. Hell av vannet, og ha ostekulene i en skål.

  4. Skrell avokado og ha i en litermål sammen med rømme, Sriracha, saften av 1/2 stk lime og litt salt. Miks sammen med en stavmikser til du får en glatt krem. Smak til med mer limesaft, salt og pepper om det trengs.

  5. Grill nakkekotelettene på mellomhøy varme på 3-4 minutter på begge side til de blir gyllen, og får et pent grillmønster. Ta kjøttet av grillen og legg i en form. Dekk med alufolie å la det hvile i 10 minutter. Gi kjøttet en runde på grillen før servering slik at det er varmt, og kutt kjøttet i tynne skiver.

  6. Når kjøttet hviler griller du hjertesalaten som du har del i to. Den skal ikke grille så lenge, 1-2 minutter holder.


Server grillede koteletter med grillbrød og tilbehør!

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS