• Kokken

Indisk kyllinggryte - perfekt søndagsmiddag



En indisk inspirert kyllinggryte med ris og masse spennende smaker er perfekt søndagsmiddag. Spesielt nå på høsten er det ekstra godt med en varmende og god gryte.


Tid: 120 minutter.      Porsjoner: 4 stk.



Du trenger:

600 gr kyllinglårfilet

3 ss      yoghurt naturell

1 ss      garam masala krydder

1 ts      cummin

1 ts      gurkemeie

3 stk    lime

2 stk    rødløk

2 stk    hvitløksfedd

1 boks kokosmelk

1 pk     hakkede tomater

1 pk     boil in bag ris (eller så mye ris du vet du trenger)

1 pot   korinader

Garam masala og gurkemeie

Andre ingredienser:

Gode lefser/tynne brød du kan bruke til å dippe med



Slik gjør du:

  1. Kutt kyllinglår i skiver å ha i en brødpose. Tilsett 3 ss yoghurt, 1 ss garam masla, 1 ts cummin, 1 ts gurkemeie og saften av ½ stk lime. Knyt sammen posen å rist godt slik at det blander seg. Legg posen i kjøleskapet.

  2. Skrell rødløk og hvitløk og kutt i tynne strimler. Surr dette raskt i en dyp stekepanne eller kasserolle sammen med et par spiseskjeer garam masala og litt gurkemeie. Bruk litt oliven eller rapsolje. 

  3. Etter et par minutter så tilsetter du kokosmelk og hakkede tomater, dette skal stå og småkoke på lav varme i ca 30 minutter.

  4. Stek kyllingen i en varm stekepanne til den får litt farge. Ha den så i sausen og la det koke videre på lav varme i 30 minutter. Smak til med limesaft og krydder etter ønske.

  5. Server med ris du har kokt etter anvisning på pakken og lime du har kuttet i båter

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS