
Indisk kyllinggryte - perfekt søndagsmiddag

En indisk inspirert kyllinggryte med ris og masse spennende smaker er perfekt søndagsmiddag. Spesielt nå på høsten er det ekstra godt med en varmende og god gryte.
Tid: 120 minutter. Porsjoner: 4 stk.
Du trenger:
600 gr kyllinglårfilet
3 ss yoghurt naturell
1 ss garam masala krydder
1 ts cummin
1 ts gurkemeie
3 stk lime
2 stk rødløk
2 stk hvitløksfedd
1 boks kokosmelk
1 pk hakkede tomater
1 pk boil in bag ris (eller så mye ris du vet du trenger)
1 pot korinader
Garam masala og gurkemeie
Andre ingredienser:
Gode lefser/tynne brød du kan bruke til å dippe med
Slik gjør du:
Kutt kyllinglår i skiver å ha i en brødpose. Tilsett 3 ss yoghurt, 1 ss garam masla, 1 ts cummin, 1 ts gurkemeie og saften av ½ stk lime. Knyt sammen posen å rist godt slik at det blander seg. Legg posen i kjøleskapet.
Skrell rødløk og hvitløk og kutt i tynne strimler. Surr dette raskt i en dyp stekepanne eller kasserolle sammen med et par spiseskjeer garam masala og litt gurkemeie. Bruk litt oliven eller rapsolje.
Etter et par minutter så tilsetter du kokosmelk og hakkede tomater, dette skal stå og småkoke på lav varme i ca 30 minutter.
Stek kyllingen i en varm stekepanne til den får litt farge. Ha den så i sausen og la det koke videre på lav varme i 30 minutter. Smak til med limesaft og krydder etter ønske.
Server med ris du har kokt etter anvisning på pakken og lime du har kuttet i båter
Håper det smaker!