Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Indisk linsegryte



Meatfree Monday er et kjent fenomen, og det er en god anledning til å introdusere mer grønnsaker i kostholdet. Vi har en ting for indiske grønnsaksretter, ikke vet vi helt hvorfor, men krydder og masse smak er en god pekepinn. Her får du oppskriften på en knallgod indisk linsegryte.



Du trenger:

2 pk kikerter

3 stk gulrot

1 stk   rødløk

1 stk blomkål

2 fedd hvitløk

1 pk tomathakk

1/2 pk sukkererter

1 boks kokosmelk

litt rapsolje

1 ts red curry paste

3 dl yoghurt

1 stk agurk

2 stk lime

nanbrød



Slik gjør du:

  1. Sil av væsken fra kikertene, og skyll de godt med kaldt vann.

  2. Finhakk rødløk og hvitløk. Kutt gulrot og blomkål i jevne mellomstore biter.

  3. Stekt raskt på lav varme i en gryte eller dyp stekepanne med litt rapsolje, og ha i curry paste.

  4. Ha i tomathakk og kokosmelk, å la det småkoke i 20 minutter. Tilsett sukkererter du har delt i to de siste par minuttene av koketiden. Smak til med limesaft, og krydder etter ønske før servering.

  5. Lag en enkelt yoghurt dressing ved å blande sammen yoghurt med raspet agurk. Smak til med salt og limesaft.

  6. Server linsegryte med nanbrød og dressing.

Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

20 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png