• Kokken

Julebrød med krydder

Oppdatert: 23. nov. 2019


Et godt brød til julefrokosten må man ha. Dette brødet har vi laget med litt godt julekrydder, og passer da perfekt til jul!


Tilberedningstid: 4 timer Antall porsjoner: 1 stk brød


Dette trenger du:

500 gr siktet hvetemel

475 gr vann

2 ss chiafrø

100 gr sammalt hvetemel

1 ts salt

1 ss tørrgjær

0.5 ts sukker

0.5 ts karve

0.25 ts malt nellik

0.25 ts malt anis



Slik gjør du

  1. Bland sammen vann og chiafrø. Rør godt, og la det stå på benken i 10 minutter.

  2. Ha alle de andre ingrediensen i en eltebolle. Spe inn vannet, mens du elter på middels hastighet.

  3. Elt deigen i 15-20 minutter, den skal slippe bollen. Ta glutentest, det vil si at du skal kunne dra deigen ut tynt uten av den revner. Revner deigen med en gang, så må du elte den litt mer.

  4. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time. Skrap ut av eltebollen, og dryss litt mel over. Kna deigen sammen, og form til et brød. Legg på et stekebrett med bakepapir, og la deigen heve under klede i ca 30 minutter.

  5. Snitt brødet, og stek i en forhåndsvarmet ovn på 230 grader varmluft. Etter at du har satt brødet inn i ovnen, skru ned temperaturen til 200 grader, og stek brødet i 30 minutter.

  6. Avkjøl brødet på rist.

Håper det smaker!

79 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS