top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Julebrød thangzong

Oppdatert: 13. des. 2020Julebrød er en av favorittene til jul, og en ting mange bare må ha! Enda bedre blir det med litt brunost og smør på. Vi har bakt dette med thangzong metoden, som har sin opprinnelse i Asia. Resultatet blir et saftigere bakverk, og det er vel verdt å teste ut.


 

Du trenger:

350 gr melk

505 gr siktet hvetemel

1 ss tørrgjær

2 egg

75 gr sukker

1 ts kardemomme

½ ts salt

75 gr smør i terninger (romtemperert)

100 gr rosiner

25 gr sukkat og kandisert appelsinskall (kan sløyfes)


 

Slik gjør du:

  1. Lag en jevning på 40 gram mel og 200 gram melk, den skal varmes opp til 65 grader. Har du ikke termometer, så varm under omrøring til den blir tykk, men det skal ikke koke. Avkjøl jevningen.

  2. Når jevningen er avkjølt, har du den i en eltebolle sammen med resten av melet, gjær, sukker, kardemomme og salt. Bland sammen resten av melken med 1 egg. Elt på middels hastighet, og spe inn melk og egg. La deigen elte i ca 15 minutter.

  3. Etter 15 minutter så har du i litt og litt smør, du har kuttet i terninger. Elt sammen til en smidig deig, og la den elte i 10-15 minutter. Nå kan du glutenteste deigen, det vil si at du skal kunne «dra» den uten at den revner.

  4. Ha i rosiner, sukkat og appelsinskall, og elt inn i deigen. La deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time.

  5. Skrap deigen ut av bollen og form til 2 små brød. Legg de på et stekebrett med bakepapir, og la de heve i ca 30 minutter. Visp sammen det siste egget med litt vann, å pensle brødene med det.

  6. Stek på 180 grader varmluft i 20-25 minutter, avkjøl på rist.

Håper det smaker!

213 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page