Kalde vårruller med quinoa og crispy grønnsaker

Lyst på en digg late night snack? Eller en fristende smårett?
Prøv deg på disse kalde vårrullene med quinoa og crispy grønnsaker, de er enkel og rask å lage. Fresht, godt og ikke minst sunt!
Du trenger (til 6 stk vårruller)
12 stk rispapir (18 cm diameter)
1 dl quinoa
3 stk gulrot
¼ stk hodekål
½ stk brokkoli
1 stk avocado
2 stk lime
1 stk agurk
2 ss hoisin saus
2 ss sesamfrø
2 dl soya
Litt vårløk og chili
Slik gjør du:
Bland sammen hoisin saus, sesamfrø, soyasaus og saften av 1 stk lime. Dette bruker du som dip saus.
Kok quinoa etter annvisning på pakken.
Mens quinoaen koker gjør du klart fyllet.
Fjern stein og skall på avocado å ha i en bolle sammen med saften av 1 stk lime. Rør sammen med en visp til du får en «krem».
Kutt kålen i tynne strimler, rasp gulrot og brokkoli grovt. Bland dette inn i avocadokremen. Når quinoaen er ferdig kokt sil du av vannet og blander med grønnsakene.
Smak til grønnsaksmixen med et par spiseskjeer av dipsausen til du syntes den får en frisk og god smak.
Kutt agurken en lange staver.
Bløtlegg rispapir i kaldt vann. Etter et par minutter skal de være myk og lett å jobbe med.
Press av vannet av et og et ark mens du lager vårrullene.
Legg utover 1 ark med bløtlagt rispapir, og fyll med grønnsaks mix og agurk staver. Brett inn sidene å rull til en vårrull.
Legg utover et nytt ark som du ruller vårrullene i, da får du litt tykkelse og holdt på vårrullene.
Når du er ferdig med vårrullene legg på en tallerken med litt plastfolie og la de stå noen minutter slik de setter seg litt.
Del hver vårrull i 3 biter med en skrap kniv og server med dipsaus!
Håper det smaker!