
Kandisert appelsin

Appelsin hører jo påsken til, og man kan jo fort bli litt lei den samme gamle, skrelte appelsinen. Da kan du jo prøve deg på disse knallgode kandiserte appelsinskallene som er dyppet i mørk sjokolade.
En super godbit som nok faller hos smak hos alle i familien, og mye av grunnen til det er kandiseringen. Det vil si at etter at man har kokt appelsinskallet 5 ganger i nytt vann, det fjerner mye av bittersmaken, så kokes appelsinskallet i en sirup.
Da får man en søtlig smak, men den friske og gode undertonen av appelsin.
Når de dyppes i sjokolade, så stiger nok stemningen flere hakk hos de aller fleste. Drysser du over litt maldonsalt, ja da er dette nesten himmelsk godt.
Tid: over 60 min + tørking. Antall: Et godt norgesglass
Du trenger:
3 stk appelsin
2 dl vann
3 dl sukker
100 gr mørk sjokolade
Litt maldonsalt
Slik gjør du:
Skrell appelsinen, eller dra striper av skallet med en skreller. Du kan la en del av hvite være igjen.
Kok appelsin skallet 5 ganger i nytt vann, siden du skal koke skallet så mange ganger, så forsvinner mye av den bitre smaken.
Kok opp vann og sukker, la det småkoke i 6-7 minutter, og tilsett appelsinskallet. La det stå og småkoke i 45-50 minutter.
Legg over på rist, og la det stå å tørke over natten, i romtemperatur på kjøkkenbenken.
Smelt sjokoladen over et vannbad, og dyp appelsinskallet i smeltet sjokolade. Dryss over litt maldonsalt. Oppbevar på bakepapir, kjølig i en boks.
Håper det smaker!
Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no