top of page

Karamellpudding

Oppdatert: 13. des. 2020


For oss er dette en "must have" dessert I julen.

Karamellpudding er den desserten veldig mange har som favoritt og det er jo ikke så rart. Hvem kan motstå en fløyelsmyk karamellpudding som smaker av deilig vanilje og god karamell, ikke vi hvertfall. Den er virkelig verdt den tiden det tar å lage den.

 

Tilberedningstid: 40 min + 2 t steking + avkjøling. Antall porsjoner: 6-10 porsj.

 

Dette trenger du:

8 stk egg

5 dl h-melk

4 dl kremfløte

150 gr sukker (til karamell)

100 gr sukker1 stk vaniljestang

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Fyll en dyp langpanne halvfull med vann og sett i ovnen.

  2. Smelt 150 gr sukker til karamell uten å røre så mye i sukkeret, for da kan det krystalisere seg. Når sukkeret har fått en mørk gyllen farge så helles den i en form som rommer 1,5 ltr. Pass på at du ikke brenner deg for karamellen er fryktelig varm.

  3. Tipp formen frem og tilbake slik at karamellen får fordelt seg jevnt i formen, det kan godt være karamell litt opp langs sidene også.

  4. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i en gryte sammen med melk, fløte og sukker, gi det et oppkok. Pisk eggene lett i en bolle og spe inn den varme melkeblandingen i en tynn stråle.

  5. Sil røren over i et litermål og hell den rolig i formen med karamell. Ikke hell oppi fra samme plass, når det kan gi en ujevn overflate på puddingen.

  6. Plasser karamell puddingen i langpannen med vann og stek den i ca2 timer. Bruker man en brei og lav form så trenger puddingen mindre tid enn en høyere form, så 2 timer er for en høy form.

  7. Etter steking skal formen settes i kjøleskapet for nedkjøling i minst 6 timer, men vi pleier og la den stå over natten.

  8. Når puddingen skal over på et fat, dra en kniv langs sidene i formen slik at den lettere slipper formen. Da er det bare å sette den opp ned oppå fatet å dunke litt i formen så kommer puddingen ut. Det er lurt å ha en liten kant på fatet som brukes til puddingen, slik at ikke karamellsausen renner utenfor.


Ikke hell røren oppi fra samme plass, for det kan gi en ujevn overflate på puddingen.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no


Håper det smaker!

626 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page