Kikert fritters


Smakfulle og gode kikert fritters er perfekt når du trenger litt variasjon i matpakken!

Hverdagen og da matpakken, er tilbake både for store og små! Og det kan jo fort bli litt ensformig med den samme brødskiven hver dag, eller hur? Hvorfor ikke prøve noen digge kikert fritters som er stappfull i grønnsaker og masse godsaker. Vi syntes at variasjon frister, gjør ikke du?


Ikke tar det lang tid å lage, og du kan sann sett variere fyllet til de uendelige.

Husk at oppskrifter er en mal, ikke en fasit.


Til 8 stk kikertfritters trenger du:

65 gr kikertmel

½ ts bakepulver

½ ts paprikapulver

¼ ts chilipulver

1 stk egg

60 gr mandelmelk (du kan også bruke vanlig melk)

140 gr mais

35 gr paprika i terninger

20 gr vårløk kuttet i tynne strimler

1 ss hakket koriander

2 ss kokosolje – til steking (du kan også bruke vanlig stekeolje)

½ ts salt

¼ ts pepper


Slik gjør du:

  1. Ha egg og melk i en bolle og visp sammen. Rør inn mel, bakepulver, salt og pepper.

  2. Tilsett så grønnsaker og urter.

  3. Stek en liten prøvekake, slik at du kan justere smaken og tilsette mer krydder og smak om du ønsker.

  4. Lag små kaker (formet som karbonader) og stek gyllen på begge sider til det blir gjennomstekt. Bruk kokosolje eller vanilje stekeolje.

Disse er best når de lages samme dag, men de tåler helt fint å ligge en dag i kjøleskapet.


Ta de med i matboksen sammen med en god dipp, som avocadodipp eller en hummus.


PS! Disse er også utmerket turmat når du trenger litt variasjon.


Håper det smaker!


Kikert fritters med avocadodipp, godt som både matpakke og turmat!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS