top of page

Kimchi - en litt familievennligere utgaveKimchi er et must have i Koreansk matlaging og består av fermenterte grønnsaker. Vi har laget en litt familievennlig utgave (litt mindre spicy), men prinsippene er enda det samme.


Her har vi brukt kinakål og gulrot som hovedingredienser, som blandes med litt krydder før det fermenteres. Fermentering er også noe som kan være nytt for mange, så kimchi er en god inngangsbillett til dette.


Det som er viktig er å bruke rent utstyr og rent glass til å oppbevare kimchien.

Den kan spises etter 2 dager, da har den fått litt smak, men bør helst fermenteres i 2 uker. Og jo lenger den står jo mer smak utvikler den.


Denne oppskriften gir et stort norgesglass med kimchi, og det tar ikke lang til å lage.


Du trenger:

1 stk kinakål

2 stk gulrot

1 stk løk

2 fedd hvitløk

2 stk vårløk

1/3 stk rød chili

1 ts chiliflakes

1 ss vann

1 ss sukker

1 ss fish sauce

2 liter vann

20 gr salt (ikke grovsalt, vanlig salt)


Slik gjør du:

Ha 2 liter kaldt vann og 20 gr salt i en gryte eller en stor bolle, og rør godt slik at saltet løser seg opp. (bruk gjerne en stavmikser)


Kutt kinakålen i grove, litt små, biter og skyll godt i kaldt vann. Legg kålen i saltlaken, det er lurt å legg et bakepapir ark og en tallerken oppå, slik at all kålen kommer under vann. La kålen ligge i saltlaken i 3 timer.Skrell og rasp gulrot grovt, kutt løk i vårløk i tynne skiver. Finsnitt hvitløk og rød chili. Bland sammen 1 ss vann, 1 ts chiliflakes, 1 ss sukker og 1 ss fish sauce. Vend grønnsakene inn i marinaden.Sil saltlaken av kålen og skyll den raskt i kaldt vann. Press så ut så mye væske som mulig, husk rene hender.

Bland så kålen med resten av de marinerte grønnsakene.


Ha på et stort norgesglass og la den stå i romtemperatur i 2 dager. Etter det kan du sette kimchien kjølig.


Håper det smaker!

172 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page