top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Kjøttsuppe


På litt gufne dager så smaker det godt med en varmende suppe med masse godt i.

 

En god og fyldig kjøttsuppe er en helt perfekt middag på sure og kalde ettermiddager. Med minimalt forberedelser dagen før og litt tålmodighet får du grunnlaget for denne magiske suppen.


Vi bruker urøkte svineknoker, men om du vil kan du bruke røkte, valget er ditt og fremgangsmåten er den samme.


Denne suppen må du begynne med dagen før, om du da ikke skal ha den til en søndagsmiddag. Svineknoken må koke i 3-4 timer til kjøttet løsner fra beina. Kraften du får fra koking kan bli litt salt, da er det bare til å vanne den litt ut.

Vi koker svineknoken med masse gode grønnsaker, men ikke gå helt bananas, har du i for mye kan den også få en litt søtlig smak.


I denne suppen har vi brukt byggryn, men du kan også fint bruke potet som litt ekstra metning. Byggryn vanner du ut over natten og koker til de er mør (eller så jukser du og kjøper boil in bag)


 

Du trenger til en suppe til 4 personer:

1 stk svineknoke

4 stk gulrot

2 stk løk

1 stk liten kålrot

1 stk liten sellerirot

1 fedd hvitløk

1 stk laurbærblad

1 dl byggryn (må legges i vann over natten)

Eller 5-6 stk kokefaste poteter.


 

Slik gjør du:

  1. Ha svineknoken i en stor gryte og dekk med vann. Tilsett hvitløksfedd og laurbærblad. Sett på kok, å la den koke på middel varme i 2-3 timer. Ha i litt mer vann etter 2-3 timer. Dekk gryten med lokk slik at ikke alt vannet fordamper.

  2. Skrell og kutt alle grønnsakene i fine jevne biter og tilsett i gryten etter 3 timer. Kok opp, og la det småkoke i 1 time. På denne måten hindrer du at alle grønnsakene blir helt overkokt. Om du bruker poteter og ikke byggryn så kan du koke potetene sammen med resten av grønnsakene.

  3. Når kjøttet løsner fra beina så tar du knoken forsiktig ut av kraften. Sett kraften til sides slik at den får kjølt seg ned.

  4. Plukk kjøttet reint for alle bein, bruks, skinn og hinner. Det er lurt å gjøre dette mens kjøttet enda er litt varmt.

  5. Ha kjøttet tilbake i suppen og sett den kjølig. Dagen etter varmer du opp suppen og tilsetter kokte byggryn.

  6. Smak til suppen med litt pepper om det trengs.

  7. Server med godt brød og smør!

Håper det smaker!
543 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page