• Kokken

Knallgod couscoussalat


En knallgod couscous salat er helt perfekt til piknik eller som strandmat. Har du med deg noe gode foccacia aktige rundstykker og en smakfull urtemajones faller det i smak hos store og små.


Denne couscous salaten har vi laget med sprøstekt chorizo, gode tomater, grillet paprika og feta ost. Lag den klar litt i forveien og pakk den med deg i piknik kurven, den er perfekt som medbrakt mat. Men den smaker like godt om du spiser den i din egen hage eller har den som en god lunsj.

Og skulle det mot formodning bli rester så har du en knallgod couscous salat til lunsj dagen etter.


Nivå: Enkel      Tid: 30 minutter         Porsjoner: 4 stk



Du trenger

2 dl      couscous

1 stk    chorizo pølse

1 pk     paprika mix

1 pk     gode cherrytomater

1 pk     fetaost i blokk

1 stk    rødløk

1 pk     babyleaf mix eller annen salatmix

Slik gjør du:

  1. Ha couscous i en bolle eller gryte sammen med litt salt og krydder etter ønske (da får den mer smak). Kok opp vann og hell over couscousen til den blir dekket av vann. Dekk med plastfolie og la den stå på benken.

  2. Fjern kjernen på paprika og del i grove biter. Stek raskt i en varm stekepanne til den blir «grillet». 

  3. Kutt chorizoen i små biter, disse steker du sprø i en stekepanne på middels varme. Når de er sprø siler du av fettet og lar de tørke litt av seg på papir.

  4. Snitt rødløk i tynne skiver, del cherrytomater i fire og riv osten i grove biter.

Bland alt sammen og server med salat, nystekte briks eller rundstykker og urtemajones.



Foccacia briks

Nivå: Enkel.     Tid: 2 timer.    Porsjoner: 12 stk        

Du trenger:

½ pk    tørrgjær

½ litervann

4 ss     olivenolje

650 gr siktet hvetemel

1 ts      salt

1 ts      sukker

1 ss     tørket oregano



Slik gjør du:

  1. Ha alt det tørre i en eltebolle. Spe inn olje og vann mens du elter på lav hastighet.

  2. Når alt er blandet øker du til middels hastighet. Elt deigen i 10 minutter.

  3. Rull sammen til en pølse å del i tolv briks/stykker. Fordel utover et stekebrett med bakepapir du har generøst oljet med olivenolje. Dryss maldonsalt, oregano og olivenolje over før du lager litt «hull» med fingrene. Dekk med plastfolie og la de heve i 1 time.

  4. Stek på 225 grader varmluft i 20 minutter. Avkjøl på rist.



Urtemajones

Du trenger:

2 dl      rapsolje (eller solsikke)

1 feddhvitløk (lite)

1 stk    egg

1 god   neve friske urter etter ønske (vi anbefaler basilikum, persille, gressløk og andre lignende urter)

1 stk lime eller sitron

Salt og pepper.



Slik gjør du:

  1. Mix sammen olje, hvitløk og urter med en stavmixer. Ha egget i et litermål og spe inn urteoljen mens du blander med stavmixeren. Når du har fått en tykk majones har du i salt, pepper og sitron eller limesaft etter ønske og vilje.

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no


Håper det smaker!




Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS