top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Knallgod potetsalat


Potetsalat er supert tilbehør til all slags grillmat!

Norske nypoteter er et av årets høydepunkter og de passer perfekt til all salgs grill- og sommermat, spesielt når du lager en knallgod potetsalat.

Den beste potetsalaten lager du selv, og akkurat som med rettene den skal være tilbehør til kan potetsalaten varieres i det uendelige.


Vi liker den best slik som dette, med creme fraiche, god sennep og masse løk. Smaker du den til med saften av litt grillet sitron blir den ekstra god!


Det skader ikke å lage litt ekstra potetsalat, den smaker god til lunsjen dagen etter og.

Det tar ikke lang til å lage sin egen potetsalat, det kommer ann på størrelsen på potetene, men maks 30 minutter om ikke potetene store.


Du trenger:

800 gram små til mellomstore poteter

1 beger creme fraiche

2 ss god sennep (type dijon)

1 stk liten rødløk

2 stk vårløk

1 fedd hvitløk

1 stk sitron

Maldonsalt

Pepper


Slik gjør du:

  1. Ha potetene i en gryte og dekk med vann. Tilsett ca 1 ss salt per 1,5 liter, vannet skal være lett saltet, da smaker potetene best. Sett potetene på kok og kok de mør, de trenger ikke fosskoke.

  2. Finhakk rødløk og hvitløk, snitt vårløken i tynne strimler. Ha creme fraiche og sennep i en vid bolle og bland sammen med løken.

  3. For og gi dette ekstra smak kan du smake det til med saften av grillet sitron, da deler du sitronen i to og griller på snittflaten til sitronen blir litt mør, det tar ca 5 minutter.

  4. Når potetene er ferdig kokt siler du av vannet og lar de dampe litt av seg i silen. Kutt potetene i grove biter (aller helst i to eller fire), du trenger ikke kutte de så små.

  5. Bland sammen med dressingen og smak til med maldonsalt, pepper og saften av grillet sitron - husk at potetene er kokt i saltet vann, så vær litt forsiktig med saltet når du smaker til potetsalaten.

Håper det smaker!

249 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page