Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS

  • Kokken

Knekkebrød


Helgefrokosten ble enda sprøere med knekkebrød

Det å lage sine egne knekkebrød er utrolig enkelt, og utrolig godt.

De er perfekt til helgefrokosten!

Kjapt å lage er det også. Type frø kan du variere litt etter ønske, det som er viktig er at mengde forholdene er relativt likt.

Du får en del på denne oppskriften, og det er enkelt å lage mer.

Oppbevar i en lufttett boks, så holder de seg lenger.


Du trenger (til 1 stekebrett, 16 stk knekkebrød)

50 gr siktet rugmel

25 gr havrekli

60 gr havregryn

50 gr linfrø

50 gr sesamfrø

50 gr solsikkefrø

50 gr gresskarkjerner

10 gr chiafrø

1 ts salt

3, 5 dl vann



Slik gjør du:

  1. Ha det tørre i en eltebolle, spe inn vann mens du rører med k-grind.

  2. La stå og svele i 10 minutter, da blir den litt fastere og lettere å smøre utover.

  3. Finn frem et stekebrett med bakepapir, ha deigen på og smør utover i et jevnt lag.

  4. Bruk en stekespade ellers slikkepott.

  5. Stek på 170 grader (varmluft) i 10 minutter, ta ut av ovnen å ”kutt” i biter. Bruk et pizzahjul.

  6. Se på bildet under.

  7. Sett tilbake i ovnen å stek de ferdig. Dette tar ca 15 minutter, men kan lenger eller kortere tid og.

  8. Pass på at de er blitt sprø og har fått en gyllen brun og fin farge.

Håper det smaker.

2 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png