Knekkebrød med havregryn og masse frø


Det å lage sine egne knekkebrød er lett som en lek. Det tar ikke så lang tid og du kan ha i så og si de frø du vil.

Disse har vi laget uten mel, og har brukt havregryn og ulike typer frø.

Perfekt når du vil ha litt variasjon i matpakken eller om du vil friste kollegaene på kontoret!

Sunt, godt og knasende sprø!

Nivå: Enkel      Tid: 60 minutter         Antall: ca 32 knekkebrød



Du trenger:

150 gr lettkokte havregryn

25 gr   havrekli

25 gr   kruskakli

50 gr   gresskarkjerner

50 gr   sesamfrø

50 gr   linfrø

20 gr   chiafrø

1 ts      salt

4 dl      vann



Slik gjør du:

  1. Ha havregryn, frø og salt i en bolle. Spe inn lunket vann mens du rører med en slikkepott.

  2. Til og begynne med så er dette en ganske tynn suppe, men det som nå er viktig er at den får stå i 10-15 minutter på kjøkkenbenken.

  3. Da vil gryn og frø «binde opp» væsken og du vil få en deig du kan jobbe med.

  4. Rør med slikkepott av og til.

  5. Når det har gått 10-15 minutter og du ser at du har fått en deig, fordel den jevnt utover 2 stk bakepapir som passer til stekebrettet.

  6. Her har du to valg, du kan enten bruke slikkepotten og fordele den jevnt og flat over bakepapiret (dette tar litt tid).

  7. Eller du kan legge en nytt bakepapir ark over deigen og kjevle den flat.

  8. Stek i en forhåndsvarmet ovn på 170 grader varmluft i 10 minutter (uten papir på toppen).

  9. Ta ut av ovnen og del hvert ark i 16 biter, her er det lurt og bruke et pizzahjul Se bildet under.

Sett tilbake i ovnen, men skru ned temperaturen til 160 grader og stek i 30 minutter til knekkebrødene er gyllen og sprø.


Avkjøl knekkebrødene på rist!


Håper det smaker!

30 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS