
Knekkebrød med havregryn og masse frø

Det å lage sine egne knekkebrød er lett som en lek. Det tar ikke så lang tid og du kan ha i så og si de frø du vil.
Disse har vi laget uten mel, og har brukt havregryn og ulike typer frø.
Perfekt når du vil ha litt variasjon i matpakken eller om du vil friste kollegaene på kontoret!
Sunt, godt og knasende sprø!
Nivå: Enkel Tid: 60 minutter Antall: ca 32 knekkebrød
Du trenger:
150 gr lettkokte havregryn
25 gr havrekli
25 gr kruskakli
50 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfrø
50 gr linfrø
20 gr chiafrø
1 ts salt
4 dl vann
Slik gjør du:
Ha havregryn, frø og salt i en bolle. Spe inn lunket vann mens du rører med en slikkepott.
Til og begynne med så er dette en ganske tynn suppe, men det som nå er viktig er at den får stå i 10-15 minutter på kjøkkenbenken.
Da vil gryn og frø «binde opp» væsken og du vil få en deig du kan jobbe med.
Rør med slikkepott av og til.
Når det har gått 10-15 minutter og du ser at du har fått en deig, fordel den jevnt utover 2 stk bakepapir som passer til stekebrettet.
Her har du to valg, du kan enten bruke slikkepotten og fordele den jevnt og flat over bakepapiret (dette tar litt tid).
Eller du kan legge en nytt bakepapir ark over deigen og kjevle den flat.
Stek i en forhåndsvarmet ovn på 170 grader varmluft i 10 minutter (uten papir på toppen).
Ta ut av ovnen og del hvert ark i 16 biter, her er det lurt og bruke et pizzahjul Se bildet under.

Sett tilbake i ovnen, men skru ned temperaturen til 160 grader og stek i 30 minutter til knekkebrødene er gyllen og sprø.
Avkjøl knekkebrødene på rist!
Håper det smaker!