top of page

Koldskål med kammerjunker og jordbær


Koldskål med kammerjunker er en ypperlig sommerrett!

Norske jordbær er nå i sesong og det passer ypperlig til den danske klassikeren koldskål!

Dette er noe som virkelig passer for late sommerdager enten om det er til frokost, kvelds eller dessert.


Vi fikk dette servert når vi var på besøk hos onkelen og tanten til Kokken i Danmark, siden vi ikke har funnet kammerjunker i butikken så har vi rett og slett laget våre egne.


Friskt, søtt og knasende godt rett og slett<3


 

Kammerjunker: (nok til 1 stekebrett)


Du trenger:

100 gr hvetemel

25 gr havregryn

1 ts bakepulver

50 gr smør, romtemperert

1 ss vaniljesukker

40 gr sukker

zest (skallet) fra 1 stk sitron


Slik gjør du:

  1. Bland alt sammen. i en kjøkkenmaskin.

  2. Kjøl ned deigen litt i kjøleskapet (30 min), dette er bare for å gjøre den lettere å jobbe med.

  3. Rull deigen til en pølse og kutt opp i små skiver.

  4. Ha dem på et bakepapir og stek de på 180*c i 15-20 minutter.

  5. kjøl ned og oppbevar i en tett beholder.


 

Koldskål: (nok til 4 porsjoner)


Du trenger:

1 egg

2 ss sukker

frø fra 1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker

zest fra 1/2 sitron

1/2 ltr kefir/kulturmelk


Slik gjør du:

  1. Pisk dosis av egg, sukker og vanilje.

  2. vend inn zest og kefir.

Lag koldskålen til når du trenger den, den kan skille seg når den står en stund.


 

Ha en god dose kammerjunker og jordbær i en skål og hell over koldskål.

Håper det smaker<3


728 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page