Kremet blåskjellsuppe

En kremet blåskjellsuppe er noe av det beste jeg vet.
Nå når skalldyrene er på sitt beste er dette en suppe som er en skikkelig innertier.
Når du kjøper blåskjell ikke legg de inni pose i kjøleskapet, legg de i en skål og hold de luftig.
Og ikke legg de i kaldt vann fra springen, de lever tross alt i saltvann. Skyll heller raskt av de før de skal tilberedes.
Server som en forrett eller i hverdager du syntes du fortjener litt ekstra.
Ikke tar det lang tid å lage den heller.
Du trenger:
1 nett blåskjell
3 dl tørr hvitvin
½ fedd hvitløk
½ stk løk
2 dl fløte
1 dl melk
en god skje saltet smør
200 gr ferske reker (kan sløyfes)
½ stk gulrot
¼ stk fennikel
½ pk runde sukkererter
litt persille eller dill
Slik gjør du:
Skyll blåskjellene og plukk ut knuse skjell og de som ikke er åpen, er du i tvil så kakk litt i blåskjellet og se om det beveger litt på seg.
Finsnitt hvitløk og løk, stek på middelsvarme litt i en vid gryte. Ha i vinen og kok opp.
Så har du i blåskjellene og dekker gryten med lokk. Damp til blåskjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter alt etter hvor stor de er.
Sil av kraften i en egen gryte og ha i melk og fløte. La koke på lav varme i 5-6 minutter.
Så har du i smøret og mixer med en stavmixer, da får du en lett og luftig suppe.
Etter du har hatt i smøret må ikke suppen fosskoke.
Smak til med salt og sitronsaft og skum den litt opp med stavmixeren før servering.
Rens reker og blåskjell, høvle gulrot og fennikel tynt og kutt sukkerertene i tynne strimler.
Fordel jevnt i 4 skåler før du har i varm, skummet suppe.
Server med nystekte små brød og godt smør
Håper det smaker!