• Kokken

Kremet blåskjellsuppe


Bedre blir det ikke?

En kremet blåskjellsuppe er noe av det beste jeg vet.

Nå når skalldyrene er på sitt beste er dette en suppe som er en skikkelig innertier.

Når du kjøper blåskjell ikke legg de inni pose i kjøleskapet, legg de i en skål og hold de luftig.

Og ikke legg de i kaldt vann fra springen, de lever tross alt i saltvann. Skyll heller raskt av de før de skal tilberedes.

Server som en forrett eller i hverdager du syntes du fortjener litt ekstra.

Ikke tar det lang tid å lage den heller.



Du trenger:

1 nett  blåskjell

3 dl      tørr hvitvin

½ fedd hvitløk

½ stk   løk

2 dl      fløte

1 dl      melk

en god skje saltet smør

200 gr ferske reker (kan sløyfes)

½  stk  gulrot

¼ stk   fennikel

½ pk    runde sukkererter

litt persille eller dill



Slik gjør du:

  1. Skyll blåskjellene og plukk ut knuse skjell og de som ikke er åpen, er du i tvil så kakk litt i blåskjellet og se om det beveger litt på seg.

  2. Finsnitt hvitløk og løk, stek på middelsvarme litt i en vid gryte. Ha i vinen og kok opp.

  3. Så har du i blåskjellene og dekker gryten med lokk. Damp til blåskjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter alt etter hvor stor de er.

  4. Sil av kraften i en egen gryte og ha i melk og fløte. La koke på lav varme i 5-6 minutter.

  5. Så har du i smøret og mixer med en stavmixer, da får du en lett og luftig suppe.

  6. Etter du har hatt i smøret må ikke suppen fosskoke.

  7. Smak til med salt og sitronsaft og skum den litt opp med stavmixeren før servering.

  8. Rens reker og blåskjell, høvle gulrot og fennikel tynt og kutt sukkerertene i tynne strimler.

  9. Fordel jevnt i 4 skåler før du har i varm, skummet suppe.

  10. Server med nystekte små brød og godt smør

Håper det smaker!

182 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS