Kvikk lunsj boller

Disse kvikk-lunsj bollene er perfekte nå som påsken er slutt og du kanskje har noen kvikk-lunsj til overs.
Toppet med en appelsin glasur er de en perfekt avslutting på en magisk påske.
Ta de med deg på tur, bak de til bursdag, fest eller på dager du vil unne deg noe godt.
Til info så smaker de like godt resten av året og.
Tid: ca 3 timer Nivå: Enkel Antall: ca 20 boller.
Bolle deig
Du trenger:
2 dl melk
100 gr meieri smør
500 gr hvetemel
5 gr kardemomme
100 gr sukker
5 gr salt
1ss tørrgjær
1 stk egg
Slik gjør du:
Varm opp melk og smør, trekk til sides slik at det får kjølt seg ned til det er lunkent.
Elt sammen med alt det tørre, ha i egget og elt på middelshastighet til 10 minutter.
La deigen heve til den blir dobbel før bruk.
Fyll:
50 gr smør
2 ss sukker
2 ss kanel
1 stk kvikk-lunsj
Slik gjør du:
La bollene heve i 1 time før du steker de på 225 grader varmluft i 12 minutter. Avkjøl på rist og topp med glasur.
(PS! Lag glasuren mens bollene etterhever)
Glasur:
1 stk eggehvite
100 gr melis
2 ss appelsinsaft
Slik gjør du:
Ha alt i en eltebolle og rør med k-grind på middels hastighet til du får en tykk, glinsende glasur.
Håper det smaker!
