• Kokken

Kvikk lunsj boller


Deilige boller med kvikk-lunsj

Disse kvikk-lunsj bollene er perfekte nå som påsken er slutt og du kanskje har noen kvikk-lunsj til overs.

Toppet med en appelsin glasur er de en perfekt avslutting på en magisk påske.

Ta de med deg på tur, bak de til bursdag, fest eller på dager du vil unne deg noe godt.

Til info så smaker de like godt resten av året og.


Tid: ca 3 timer   Nivå: Enkel       Antall: ca 20 boller. 



Bolle deig


Du trenger:

2 dl      melk

100 gr meieri smør

500 gr     hvetemel

5 gr     kardemomme

100 gr sukker

5 gr     salt

1ss  tørrgjær

1 stk    egg


Slik gjør du:

  1. Varm opp melk og smør, trekk til sides slik at det får kjølt seg ned til det er lunkent.

  2. Elt sammen med alt det tørre, ha i egget og elt på middelshastighet til 10 minutter.

  3. La deigen heve til den blir dobbel før bruk.

Fyll:

50 gr   smør

2 ss     sukker

2 ss     kanel

1 stk    kvikk-lunsj


Slik gjør du:

La bollene heve i 1 time før du steker de på 225 grader varmluft i 12 minutter. Avkjøl på rist og topp med glasur.

(PS! Lag glasuren mens bollene etterhever)


Glasur:

1 stk    eggehvite

100 gr melis

2 ss     appelsinsaft

Slik gjør du:

Ha alt i en eltebolle og rør med k-grind på middels hastighet til du får en tykk, glinsende glasur.



Håper det smaker!



0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS