top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Kylling Green Curry - hverdagsfavoritten


Kylling Green Curry er en vedvarende slager rundt middagsbordet her i hjemme. og er en super enkel, rask, velsmakende og fresh hverdagsmiddag. Det aller beste er ganske at hele sulamitten kan lages i en gryte!


Nå som ferien er over og hverdagen melder sin ankomst så passer det jo bra med knalldigg hverdagsmat. Kylling Green Curry (for så vidt de fleste curryen) kan tilpasses smak og sterkhet etter de som sitter rundt bordet. Det kan være lurt å begynne litt rolig, og heller øke på med sterkhet litt etterhvert.


I vant stil brukes det kyllinglår når vi lager gryter (er fan av saftig og ikke tørr kylling), det er rett og slett bedre egnet enn bryst. Kjøp ferdig utbenet og skinnet kyllinglårfilet så er du et godt stykke på vei.


Du kan også variere grønnsaker etter hva du har i kjøleskapet, akkurat type grønnsaker som står i oppskriften kan du bytte ut, det er mengde av kylling, nudler og kokosmelk kontra grønnsaker som er viktig her.


Middagen tar alt mellom 20-30 minutter å lage, så her skal du klare å ha middagen på bordet rimelig raskt. Oppskriften er beregnet til 4 personer (2 voksne og 2 barn)


Du trenger:

600 gr kyllinglår filet

2 brett nudler

2 bokser a 4dl kokosmelk

1 ts Green Curry paste (justeres etter smak og behag)

2 stk rødløk

2 fedd hvitløk

1/2 stk grønn squash

1/2 stk brokkoli

100 gr spinat

2 stk vårløk

2 ss hakket koriander (kan sløyfes)

saften av 1 stk lime

salt og pepper


Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingen i tynne strimler og stek på middels høy varme til den blir gyllen i en dyp stekepanne eller gryte (du må ha lokk som passer)

  2. Skrell og kutt rødløk og hvitløk i tynne strimler, del squashen i to på langs og kutt i tynne skiver. Stek raskt sammen med kyllingen.

  3. Tilsett 1 ts Green Curry paste og bland godt sammen med resten. Ha i kokosmelk og nudler, ha på lokket og la det koke i 10-12 minutter.

  4. Kutt vårløk, spinat, koriander og brokkoli og tynne biter/skiver. Tilsett i gryten etter 10-12 minutter og la det koke i 5 minutter til.

  5. Smak til med salt, pepper og saften av lime. Nå kan du også tilsette mer green curry om ønskelig.


Server rykende varm!


Håper det smaker!
347 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page