top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Kylling karri med kokosmelk og papadams


Smaksrikt og fyldig

En godt krydret gryte med masse smak er skikkelig digg. Bruk kyllinglår i stedet for bryst så slipper du at det blir tørt. Papadams er sprøtt og digg, bare husk å lag nok så du har til å dippe i sausen.


 

Kylling med karri og kokosmelk

Du trenger:

4stk kylllinglår

1ss karrikrydder

1ss tandorikrydder

1ts salt

1ss gurkemeie

1ss gara mansala

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 ts finhakket chili

4dl kokosmelk

1/2ss maizenna utblandet i vann

1/2 lime og salt


 

Slik gjør du:

  1. Del kyllinglår i 2, ha i en brødpose med det tørkede krydderet. Bland godt å la ligge på kjøkkenbenken i 1 time. Stek kyllingen på begge sider i en dyp stekepanne med litt olje.

  2. Ha så i løken, hvitløken og chili som du har finkuttet. Stek litt til før du har i kokosmelk og maizenna.

  3. Kok opp og la så kyllingen småkoke til den er mør og ferdig. Smak til med limesaft og salt før servering. Syntes du den blir tynn kan du jevne med mer maizenna.

  4. PS! Topp gjerne med litt grovhakket koriander før servering


 

Bakt blomkål med spinat og villris

Du trenger:

1 blomkål

100gr spinat

1 pk boil in bag villris


 

Slik gjør du:

  1. Fjern blader å kutt av litt av stilken på blomkålen, pensle den med litt olje å dryss over litt salt å stek på 180 grader til den er gyllen og gjennomstekt (tar ca 60 minutter).

  2. Når den er ferdig avkjøl den litt før du deler den i grove biter. Kok risen etter anvisning på pakken, ta den ut av posen når den er ferdig å bland med blomkålen.

  3. Grovhakk spinaten å bland med resten mens det forsatt er varmt. Smak til med litt olivenolje, salt og limesaft


 

Karri og shiracha dressing

Du trenger

3 dl youghurt naturell

1ts shiracha

1ts karrikrydder

litt salt og lime saft


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en skål å bland sammen. Smak til med lime saft og salt, denne kan godt være litt syrlig;)


 

Papadams

Du trenger:

Papadams (ca 1 pk bør holde)


 

Slik gjør du:

  1. Pensle med litt olje å «stek» i mirkoen på full guffe i 1-1 1/2 minutt. De er ferdig når de er sprø og luftig.

Håper det smaker!

53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page