• Kokken

Kylling med pommes frites og bearnaise


Kylling og bearnaise? Hvorfor ikke!

Aldri feil og avslutte helgen med litt skikkelig comfort food.

Nå skal de sies at denne retten også har sin plass i resten av helgen også.

Sprøstekt kylling med crispy fries, syrlig bearnaise og grønt høres omtrent like digg ut som det smaker!



Du trenger:

600-800 gr kylling lår

3 stk    hvitløksfedd

6 stk    mellomstore poteter

1 liter olje til fritering (du kan bruke raps, solsikke eller frityr olje)

1 bnt   asparges

½ stk   brokkoli

4 stk    eggeplommer

250 gr meieri smør

½ ss     dijon sennep

1 pot   estragon

½ stk   sitron

salt



Slik gjør du:

  1. Del kyllinglårene i 2 og kryddre med salt og pepper. Stek med skinnet ned i en stekepanne på middelsvarme med litt olje til skinnet er skikkelig sprøtt og gyllent. Snu kyllingstykkene, ha i 2 stk hvitløksfedd som du har ”knust” med kniven. Stek til kjøttsiden får gyllenfarge.

  2. Ha over i en ildfast form og sett i forhåndsvarmet stekeovn på 180 grader. Stek kyllinglårene i 30-45 minutter, et godt tegn på at de er ferdig er at kjøttet er stekt i til benet og løser lett fra det.

  3. Husk og la kyllingen hvile i 5-10 minutter før servering.

  4. Mens kyllingen står i ovnen lager du til resten.



  1. Del potetene i 3 jevnt tykke skiver som du så deler i 4 staver, prøv og hold tykkelse og størrelse så jevn som mulig slik at de blir likt fritert.

  2. Ha i en gryte sammen med 2 ts salt og ½ ts natron, dekk med kaldt vann og kok opp.

  3. Sil av vannet og la de dampe litt av seg i silen før du legger de utover litt papir.

  4. Varm opp frityroljen til ca 160 grader og begynn friteringen av potetene når de har fått dampet seg tørr på papir (de kan være lurt og bruke tørkepapir av type Torky e.l, da fester ikke papiret seg til potetene)

  5. Friter potetene til de blir gyllen og crispy, dette tar litt tid, men det er bedre å bruke god tid og fritere de skikkelig sprø enn å stresse slik at de blir slapp og daff.

  6. Ta de ut av frityren, ha de på papir og kryddre med litt salt.




  1. Vi liker å lage bearnaise med såkalt nøttesmør, ikke helt etter boken, men det er strengt tatt ikke så farlig.

  2. Ha smøret i en gryte sammen med 1 hvitløksfedd og noen kvister estragon.

  3. Kok på middelsvarme til det blir lett brunet og får en nøtteaktig lukt.

  4. Avkjøl smøret litt før du sper det inn i resten, da er det mindre mulighet for at sausen skiller seg.

  5. Ha eggeplommene i en stålbolle sammen med sennep, hakket estragon (dra bladene av stilkene før du hakker de), saften fra sitronen og litt salt.

  6. Visp over en gryte med varmt vann, eggemixen skal bli litt tykk og luftig, men pass på at vannet ikke koker, da blir det fort eggerøre.

  7. Spe inn smøret i en tynn stråle mens du visper konstant. Ha klar litt kaldt vann du kan spe inn om sausen blir for tykk eller begynner å skille seg.

  8. Smak til sausen med litt mer sitronsaft og salt om du føler for at det trengs.

Lag sausen så tett opptil servering som mulig.



  1. Del brokkolien i store buketter, knekk og skrell asparges. Kok opp 2 liter vann med 2 ss salt.

  2. Kok grønnsakene i 2 minutter før du siler av vannet og servere de.

  3. Altså er dette det siste du gjør etter at kyllingen er tatt ut av ovnen, pommes frites og bearnaise er ferdig.

Håper det smaker!

69 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS