Kyllingbryst med brokkolipasta, bakt løk og tomat

Superfood for hele familien? Saftig og god kylling servert med pasta som er blandet med en brokkoli, spinat og ricottakrem. Sammen med søte tomater og bakt løk faller det fort i smak hos alle.
Tid: 40 min Porsjoner: 4 stk
Du trenger:
600 gr kyllingbryst
200 gr spinat (du kan bruke fryst)
1 stk brokkoli
1 boks ricotta
2 stk rødløk
1 boks cherrytomater
Fullkorn spaghetti
1 stk sitron
Andre ting du trenger:
Salt, pepper og stekeolje (raps/solsikkeolje)
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
Ha 2 liter vann i to gryter, en til pasta og en til grønnsaker. Tilsett 2 ts salt i hver gryte og sett på kok.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek gyllen på begge sider i en varm stekepanne, bruk litt stekeolje.
Legg brystene over i en ildfast form. Når ovnen er varm så steker du kyllingbrystene i 12-13 minutter. La kyllingen hvile i ca 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Mens kyllingen steker gjør du klart resten.
Del tomatene i to. Skrell og kutt løken i skiver. Bland dette sammen med litt olje, salt og pepper. Fordel utover en ildfast form og sett i ovnen sammen med kyllingen.
Når du tar kyllingen ut av ovnen, skru opp temperaturen til 225 grader med grillelement. Stek til kyllingen er ferdig hvilt.
Kok pasta etter anvisning på pakken i den ene gryten.
Kutt av stilken på brokkolien og hakk toppen i grove biter. Kok i ca 3 minutter sammen med spinaten i den andre gryten. Sil av vannet, ta vare på 1 dl, det skal du bruke når du skal mikse sammen brokkoli-spinatkremen.
Ha brokkoli, spinat, ricotta og vannet fra kokingen i en blender. Miks til en glatt krem.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft etter ønske. Bland sammen kokt pasta med brokkoli-spinatkrem.
Server kyllingbryst i skiver med brokkoli-spinatpasta og bakte grønnsaker.
Håper det smaker!