• Kokken

Kyllinggryte med kokosmelk og peanøtter


En supergod og varmende hverdagsmiddag som er perfekt nå som det begynner og blir kaldt ute!

Velsmakende og varmende hverdagsmiddager som er rask å lage, passer perfekt nå som det begynner og bli vinter ute. Da er en indisk inspirert kyllinggryte en sikker vinner.


Vi bruker kyllinglår (lårfilet) når vi lager gryter. Kyllinglår har mer smak, og blir ikke seigt (tørt) ved koking, så med andre ord er det perfekt i gryter. Server kyllinggryten med en god dressing, sprø papadam og ris. Da har du en enkel hverdagsmiddag som ikke tar så mye mer enn 30 minutter å lage. Enda bedre blir den når du topper med salte peanøtter.


Papadam er indiske linsekjeks, og de finner du i de fleste dagligvare butikker. Du kan også lage de selv, men det er ikke poenget her. Tilbered papadam etter anvisning på pakken, 1 pakke holder til 4 personer.


PS! Vi har bruk litt currypaste i denne gryten, det kan du sløyfe om du ikke har, bruk da mer karripulver. Vil du derimot ha den litt spicy så kan du tilsette enda mer paste enn det vi har gjort.


Kyllinggryte med karri og grønnsaker


Antall porsjoner: 4 stk Tid: ca 30 minutter


Du trenger:

600 gr lårfilet av kylling (uten bein)

2 boks (8 dl) kokosmelk

2 stk løk

2 stk hvitløksfedd

1/2 stk sellerirot

1 ts gurkemeie

2 ts karripulver

1/2 ts rød karri paste

1 stk lime

salt og pepper

Middagsris (følg anvisning på pakken for å beregne ut hvor mye du trenger)

Stekeolje

1 pk papadam

1-2 dl salte peanøtter


Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Kutt kylling i tynne strimler, varm opp en dyp stekepanne eller vid kasserrolle. Tilsett et par spiseskjeer stekeolje og stek kyllingen til den er gyllen.

  3. Imens kyllingen steker skreller du løk, hvitløk og skjærer vekk skallet på selleriroten. Kutt løk og hvitløk i tynne strimler, selleriroten kutter du i fine små terninger.

  4. Tilsett i gryten med kylling når den er gyllen, og ha i gurkemeie, karri og karri paste. Stek videre til grønnsakene får litt farge.

  5. Ha så på kokosmelk og la det hele småkoke i 20 minutter. Smak til med limesaft, salt og pepper.

  6. Tilbered papadam etter anvisning på pakken.

  7. Hakk salte peanøtter i grove biter

Yoghurt og agurk dressing


Du trenger:

3 dl gresk yoghurt

1/2 stk agurk

1 lite fedd hvitløk

1/2 stk lime

salt og pepper.


Slik gjør du:

  1. Rasp agurk grovt på rivjern, legg i en sil slik at alt vannet får rent av. Bland sammen med yoghurt og tilsett finraspet hvitløk.

  2. Smak til med limesaft, salt og pepper.


Server kyllinggryte toppet med peanøtter, sammen med ris, yoghurtdressing og sprø papadam. Håper det smaker!


Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS