top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Kyllingkebab – et digg tips til helgematen.

Oppdatert: 22. nov. 2020


Hjemmelaget kyllingkebab! Ikke feil på en lørdagskveld.

Hjemmelaget kebab er noe vi syntes er helt tipp topp helgemat. Aller helst om sommeren, når man kan fyre opp grillen.


Men med så mange gode, og krydrede smaker så smaker det tross alt like godt hele året.

Her har vi brukt kyllinglår som krydres med hjemmelaget kebabkrydder (oppskrift her) og så griller vi de til skinnet er sprøtt og godt. Griller du de på panne så steker du de ferdig i ovnen.


Du kan fint lage gode lefser selv, men på utvalgte butikker kan du få tak i noen gode libanesiske tynne brød som passer perfekt til kebab. Du kan også bruke vanlige tortilla-lefser.

Dette er også perfekt delemat om du får venner og kjente på middag, og du har lyst å diske opp med noe spennende og godt!


Tid: 30-40 minutter. Porsjoner: 4 stk


 

Du trenger:

600 gr kyllinglår med skinn

4 ss kebabkrydder

Grillpinner

½ stk isbergsalat

1 stk liten mango

1 stk agurk

2 stk rødløk

2 stk lime

8 stk gode brød som passer til kebab

Hjemmelaget kebabdressing.


 

Slik gjør du:

  1. Fjern beine på kyllinglåret. Del det i to, og krydre med kebabkrydderet. Tre kjøttet på grillpinner.

  2. Stek på skinnsiden til det blir sprøtt og godt, og etterstek på 180 grader varmluft i ca 15 minutter til kyllingen er ferdig. La den hvile, men pass på at skinnet ligger opp, ellers blir det bløtt. Ta kjøttet av spydene og kutt i strimler.

  3. Skrell rødløk og høvl den tynt. Mariner med saften av lime.

  4. Kutt salat, mango og agurk i strimler.

  5. Varm opp brød etter anvisning på pakken.

Server kebaben med tilbehør etter ønske og hjemmelaget kebabdressing


Håper det smaker!

8 301 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page