top of page
  • Kokken

Kyllinglår på grillen


Grillet kyllinglår - saftig, sprøtt og super sommermat!

Kylling er en grillfavoritt hos mange. Men skal du velge lår eller bryst? Vi bruker som regel alltid lår av kylling når vi griller. Ja, det tar litt lenger tid, men du får saftig og mer smakfull kylling. Her har vi bruk bbq marinade, noe som gir en god smak til kyllinglårene.


Det som er viktig å tenke på når du griller kyllinglår er at de må være gjennomstekt inn til beinet. Da må du bruke direkte, og indirekte varme, eller med andre ord en «kald» og en varm sone på grillen. Slik får du saftig kyllinglår med sprøtt skinn.


Disse kyllinglårene er server med en spicy coleslaw og potetsalat med aioli og bbq saus!


 

Du trenger:

800-1000 gr kyllinglår

1 dl bbq marinade (oppskrift finner du her)

500 gr små poteter

2 dl ailoi

2 ss bbq marinade

1 pose råkostsalat miks

2 ss rømme

1 ts sriracha

Salt og pepper

Lime


 

Slik gjør du:

  1. Del kyllinglårene i leddet mellom overlår og klubben (der låret bøyer seg) Ha kyllinglårende i en brødpose med 1 dl bbq marinade og bland godt sammen. La det ligge kjølig i 2 timer.

  2. Når kjøttet marineres lager du ferdig tilbehøret; Kok potetene ferdig i lettsaltet vann, sil av vannet å la det avkjøle seg litt. Bland sammen med 2 dl aioli og 2 ss rømme. Smak til med salt og pepper.

  3. Bland sammen råkostsalaten med 2 ss rømme og 1 ts sriracha, smak til med salt, pepper og limesaft.

  4. Forvarm grillen og grill først på skinnsiden du til du får et fint mønster. Snu kyllingstykkene og legg de på indirekte varme (eller skru ned temperaturen til middels). La kyllingstykkene grille under lokk i 10-15 minutter. Bruk en kniv og sjekk at kjøttet er ferdig stekt inn til beinet.

  5. Ta kyllingen av grillen, og å la den hvile i 10 minutter. Før servering så «crisper» du opp skinnet på grillen ved å grille kyllingen på skinnsiden med lokket av.

  6. Server kylling med bbq marinade, kremet råkost og potetsalat.

Håper det smaker!


Det er ikke sommer uten grillmat!

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

748 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page