• Kokken

Kyllingsandwich


En god sandwich kan redde en travel dag. Men for å lage en god sandwich trenger du et godt utgangspunkt – og det er et godt brød.

Til enkelte sandwicher liker vi focaccia, som strengt tatt passer til alt fra pasta til en god kyllingsandwich. Fyll med saftig kylling, sprøtt bacon, salat og dressing. Så har du en god unnskyldning for og ta middagen i hånden.


Tid: ca 2,5 timer.        Porsjoner: 1 brød.      Nivå: Enkelt.



Til focaccia trenger du:

1ss tørrgjær

½ liter vann

4 ss olivenolje

1 liter siktet hvetemel

1 ts salt

1 ts sukker



Slik gjør du:

  1. Ha det tørre i en blender å spe inn vann og olivenolje. Dette er en ganske bløt deig, så den trenger ikke elte så lenge.

  2. Ha direkte fra eltebolle over i en mellomstor form med bakepapir, dryss litt olje over og press litt ned med fingertuppene. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse.

  3. Fjern plastfolie og dryss over litt maldonsalt, sett så i en forhåndsvarmet ovn på 225 grader varmluft. Stek focacciaen i 30 minutter og avkjøl på rist.



Andre ingredienser

600 gr kyllingbryst

100 gr bacon i skiver

3 stk tomat

1 stk avocado

1 pose salat mix

2 dl aioli eller annen god majones



Slik gjør du:

  1. Ha det tørre i en blender å spe inn vann og olivenolje. Dette er en ganske bløt deig, så den trenger ikke elte så lenge.

  2. Ha direkte fra eltebolle over i en mellomstor form med bakepapir, dryss litt olje over og press litt ned med fingertuppene. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse.

  3. Fjern plastfolie og dryss over litt maldonsalt, sett så i en forhåndsvarmet ovn på 225 grader varmluft. Stek focacciaen i 30 minutter og avkjøl på rist.

  4. Til sandwich:

  5. Krydre kyllingbryst med salt og pepper. Stek på begge sider i en varm stekepanne til det er gyllent. Ha over i en ildfast form og stek i forhåndsvarmet ovn på 160 grader i ca 12 minutter. Ta ut brystet å la det hvile i 10 minutter, kutt så i tynne skiver.

  6. Fordel baconskiver utover et stekebrett med bakepapir. Du kan sette det inn i ovnen sammen med kyllingen, bare skru opp temperaturen når kyllingen har stekt ferdig slik at baconet blir sprøstekt.

  7. Del avocado og tomat i tynne skiver. Vask salaten.

  8. Når du skal lage sandwich deler du focacciaen i 2 på langs. Smør majones jevnt utover hver halvdel. Ha salat, avocado, tomat, kylling og bacon på den ene halvdelen, legg den andre oppå. Kutt så i ønsket antall sandwich.

Håper det smaker!

130 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS