top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Kyllingsuppe med wontons


Deilig kyllingsuppe med wontons!

Kyllingsuppe byr på rimelige, gode og spennende middager.

Du kan variere smaker til det uendelige men vi er veldig glad i kyllingsupper med asiatisk preg, da får man en god mix av salt, fett og syrlig smak.

Servert med små wontons med grønnsaksfyll og et saftig kyllingbryst er det en smaksfull og god middag. Du får kjøp wontondeig på spesial butikker eller enkelte velutstyrte dagligvare butikker.

Du kan gjerne lage kraften til suppen klar dagen før, da er dette en middag som er veldig kjapp å lage.


 

Du trenger:

1 skrog av kylling (du kan med nød og neppe bruke buljong, men det blir aldri det samme)

2 stk    løk

1 stk    hvitløk

3 stk    tørket shi take sopp (du kan også bruke ”vanlig” sopp som sjampinjong)

1 dl      soya

1 stk    sitron

2 stk    kyllingbryst med skinn

sesamfrø

12-15 ark wonton deig

1 stk    egg

1 stk    gulrot

1 stk    stilk av brokkoli

1 stk    rødløk

1 stk    rød paprika

½ ts     rød chili

1 fedd hvitløk


 

Slik gjør du:

  1. Ha kyllingskroget i en ildfast form sammen med løken og hvitløk som du har delt i 2.

  2. Sett inn i ovnen på 230 grader varmluft med grillelement til kyllingen og løken får en gyllen, lett brun farge. Dette gir mer smak og karakter til suppen, men pass på at du ikke svir noe.

  3. Ha det over i en gryte og ha i 1.5 liter vann. Tilsett sopp å la kraften småkoke i 2 timer.

  4. Sil av løk, sopp og kyllingskrog å reduser til du har 8 dl væske igjen. Har tilsett soya å smak til med saft av sitron og evnt mer salt.


 

  1. Mens kraften koker gjør du klart resten av det som skal i suppen.

  2. Dryss sesamfrø over kyllinbrystene på skinnsiden. Kryddre med salt og pepper.

  3. Stek på middels høy varme i en stekepanne med stekeolje til den får en fin gyllen stekefarge, uten av sesamfrøene blir svidd. Snu brystene å stek ca like lenge på den siden også.

  4. Ha kyllinbrystene over i en ildfast form å stek på 160 grader varmluft i 12-13 minutter.

  5. Det er svært viktig at kyllingbrystene får hvile minst 10 minutter etter steking.

  6. Skjær i tynne skiver etter det er ferdig hvilt og varm heller litt opp igjenn i ovnen.

  7. Skrell gulrot og brokkolistilk og kutt i tynne strimler. Gjør det samme med rødløk, paprika og hvitløk. Stek i en panne på middelsvarme med litt olje til grønnsakene er ferdig og mør.

  8. Dette er litt viktig, for det er ikke så godt med knallharde grønnsaker inni wontonene.

  9. Smak til grønnsakene med sesamfrø, sesamolje, soya og sitronsaft.

  10. Pisk sammen egget som du skal bruke til pensling.

Se bilder under for fremgangsmåte for hvordan du bretter wonton


Wonton kokes i 4-5 minutter før servering


Server varm suppe med tynne skiver kylling som du topper med vårløk og koriander om ønskelig og varme wontons med grønnsaker.


Håper det smaker!

38 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page