
Laks med byggryn, rødkål og gulrot

Super enkel og supersunn lakserett. Du kan lage salaten, ta den med i sekken og gamble på at du får deg en fisk på tur og.
Du trenger:
200 gr byggryn
2 stk gulrot
¼ stk rødkål
½ stk agurk
800 gr laks eller annen rødfisk
1 stk vårløk
pepperrot (valgfritt)
salt og pepper
oliven olje og sitron
Slik gjør du:
Bløtlegg byggryn over natten. Sil av vannet og kok til byggrynene er ferdig.
Høvle rødkål, rasp gulrot og kutt agurk i biter.
Ha i en salatbolle sammen med byggryn.
Smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper.
Bak laksen på 100 grader til den er gjennomstekt, men forsatt saftig.
Vi bakte et helt halestykke på 800 gram og det tok ca 12 minutter.
Husk og la fisken hvile litt før servering.
Server byggryn salat med fisk du har ”revet” i biter. Topp med vårløk og revet pepperrot.
Håper det smaker!