• Kokken

Laks med nudler og crispy grønnsaker


Denne lakseretten med nudler og crispy grønnsaker passer like bra enten som en rask og sunn hverdagsmiddag, en fresh helgelunsj eller om du bare har lyst å lage noe godt.


Nivå: Enkel.     Tid: 15-20 minutter.   Porsjoner: 4 stk.



Du trenger:

600 gr laks eller ørretfilet uten skinn og bein

2 brett nudler

1 pk     reddik

½ stk   agurk (eller et par snacksagurker)

¼ stk   blomkål

¼ stk   brokkoli

1 pot   koriander

2 stk    lime

Salt, chilipulver, sesamfrø, soyasaus og sriracha



Slik gjør du:

  1. Kok opp vann til nudlene og kok disse etter anvisning på pakken. Når de er ferdig kokt så siler du av vannet før du skyller de raskt i kaldt vann.

  2. Del fisken i porsjoner om den ikke allerede er porsjonert. Krydre laksen med salt og chilipulver. Stek den i en middels varm stekepanne et par minutter på skinnsiden, så snur du den og steker den ca. like lenge på andre siden. 

  3. Bruker du en non-stick stekepanne så skal det ikke være nødvendig med olje/smør i pannen siden fisken er fet.

  4. Ta fisken ut av pannen og legg den på en tallerken. La den hvile i ca. 5 minutter, da blir den saftig og ikke tørr.

  5. Når fisken hviler så høvler eller kutter du alle grønnsakene i tynne skiver.

  6. «Riv» fisken i biter og bland med nudlene og grønnsakene. Ha i saften av en stk lime, litt soya og hakket koriander. Dryss over litt sesamfrø før servering.

  7. Om man føler for det kan man smake til med ekstra soya, lime eller sriracha.

Håper det smaker!

11 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS