• Kokken

Laks med risotto og gresskar


Et saftig laksestykke med en fyldig og god risotto, bakt gresskar, sprø gresskarkjerner og en habil dose revet parmesan er aldri feil til middag.

Denne middagsretten passer perfekt i dagene etter halloween når man gjerne har litt gresskar til overs!


Tid: 40 min      Porsjoner: 4 stk          Nivå: Middels



Du trenger:

600 gr laks (ca 150 gram per porsjon)

2 dl risottoris

½ stk kyllingbuljongterning

2 ss smør

50 gr revet parmesan + mer til servering.

500 gr gresskar

1 dl gresskarkjerner

Andre ting du trenger:

Persille, salt, pepper, stekeolje og olivenolje.



Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Fjern skall og frø fra gresskar og kutt i grove biter.

  2. Vend med litt olivenolje, ha på salt og pepper å ha i en ildfast form. Stek i ovn ca 30 min til det er mørt.

  3. Lag risotto etter mengdeanvisning på pakken, vi bruker 2 dl ris til 2 voksne og 2 barn.

  4. Kyllingbuljongterningen gir litt mer smak. 

  5. Når risottoen koker gjør du klar laksen og de sprø gresskarkjernene.

  6. Ha litt stekeolje i en middelsvarm stekepanne. Tilsett gresskarkjerner og stek til de begynner å «pope» og blir sprø. Smak til med litt salt å ha de over på et fat med litt papir slik at fettet tørkes vekk.

  7. Del laks i porsjoner om den ikke er ferdig porsjonert. Dryss salt og pepper over. Stek på skinnsiden i en middelsvarm stekepanne til den er gyllen. Snu fisken og stek et par minutter på andre siden.

  8. Ta fisken av panne å la den hvile litt før servering, da blir den ekstra saftig.

  9. Ha i 2 ss smør og 50 gram revet parmesan i risottoen før servering å ha i hakket persille, salt og pepper. 

  10. Server med laks, bakt gresskar, sprø kjerner og litt revet parmesan.

Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS