top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Lakseburger med meksikansk vri



En saftig og god lakseburger er aldri feil. Gir du den en liten meksikansk twist så passer den ypperlige når du vil variere fredagsmiddagen litt.

Vi server de med bakte søtpoteter, avocadokrem, mangosalsa og syltet rødløk, og de er blitt en familiefavoritt.


Tid: 30 min      Porsjoner: 4 stk


 

Du trenger:

800 gr laksefilet

1 ss      finhakket koriander

1 ts      salt

½ ts     pepper

4 gode burgerbrød (gjerne brioche)

2 stk    store søtpoteter

1 stk    stor avocado

1 stk    lime

1 stk    mango

½ ts     finhakket chili

1 ss      hakket coriander


Slik gjør du:

Begynn med å lage lakseburgerene – video med fremgangsmåte ser du under.

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Skrell søtpotet og kutt i grove biter. Vend disse sammen med litt salt, pepper og stekeolje. Fordel utover et stekebrett med bakepapir.

  2. Stek potetene i ca 30 minutter til de er mør og har fått en gyllen farge.

  3. Del avocado i to å fjern stein og skall. Mos til en krem sammen med saften av lime, smak deg frem med hvor syrlig du vil ha den. Smak til med salt og litt chilipulver om du føler før.

  4. PS! Bruk gjerne en stavmikser, da får du en glattere krem.

  5. Skrell mango og kutt i fine biter. Bland sammen med finhakket chili, koriander og litt limesaft.

  6. Stek lakseburgerne rett før servering. Server med grillet brød og tilbehør.

Håper det smaker!



26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page