• Kokken

Laksetartar med puffet ris.

Oppdatert: 27. des. 2019


En god laksetartar med friske og syrlige smaker er en perfekt forrett til nyttår eller andre festlige anledninger.



Du trenger:

100 gram laks per person

1 stk moden mango

1 stk avocado

3 stk lime

50 gram ris

Nori

Koriander

Chili



Slik gjør du:

  1. Ha ris i en gryte med 1 liter vann. Kok til risen er helt gjennomkokt. Sil av vannet, og skyll av risen med kaldt vann. Fordel jevnt utover et stekebrett med bakepapir. Tørk den i ovnen på 100 grader, helst over natten, den må ihvertfall bli tørr.

  2. Varm opp frityrolje til den er varm, den bør være opp mot 180 grader. Friter risen litt og litt, den blåser seg opp og blir sprø ganske raskt. Ha over på et fat med papir, og dryss med litt salt.

  3. Skrell mango, og kutt i grove biter. Ha i en blender, eller bruk en stavmikser, og lag en mangopure med sammen med saften av ½ stk lime og litt finhakket chili. Smak til med mer lime og litt chili, om du føler for det.

  4. Lag avocadokrem etter sammen fremgangsmåte som mangokrem.

  5. Kutt laks i fine, små terninger. Smak til med limesaft og salt rett før servering.

  6. Server laksetartar med mangopure, avocadokrem, puffet ris og nori.

Håper det smaker!

49 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS