
Lam med potet og brokkolikrem, rødbeter og sopp.

Lam er en av våre favoritter, det er smakfullt og mørt. Denne oppskrifter med stekte lammekoteletter servert med en potet og brokkolikrem, rødbeter og stekt sopp kan du servere på dager du vil unne deg litt ekstra, eller imponere noen.
Det beste er at råvarene finner du i stort sett alle dagligvare butikker.
Oppskriften er beregnet til 4 personer.
Du trenger:
160-200 gram lammekoteletter per person
400 gram mandelpotet
1 stk brokkoli
50 gram spinat
2 stk rødbeter
100 gram østersopp (eller annen sopp)
Melk
Smør
Salt
Pepper
Sitron
Slik gjør du:
Temperer lammet før du skal tilberede det, la det ligge på kjøkkenbenken i ca 60 minutter
Ha rødbeter i en gryte og dekk med vann. Ha i litt salt. Kok rødbeter til de er mør, og ha i kaldt vann. Når rødbeter er avkjølt litt drar du av skallet. Kutt rødbeter i båter og tilsett litt smør og sitronsaft. Smak til med salt og pepper før servering.
Skrell poteter, ha i en gryte og dekk med vann. Sett poteter på kok.
Mens poteter koker så kutter du brokkoli i grove biter. Disse koker du i 4-5 minutter i vann med litt salt. Tilsett spinat de siste minuttene. Sil av vannet og mos til pure, enten bruker du blender eller stavmikser. Brokkolipureen skal vendes inn i potetkremen før servering.
Når poteter mør siler du av vannet. Mos poteter og spe inn litt melk mens de enda er varm. Ha i 2-3 spiseskjeer med smør. Vend i brokkoli kremen. Juster tykkelsen på potetkrem med melk, smak til med salt og pepper
Stek østerssopp lett gyllen i en stekepanne, ha i smør og smak til med salt.
Krydre kjøttet med litt salt før du steker det gyllenbrunt på begge sider i en middels varm stekepanne, bruk stekeolje. Når det er gyllent tilsetter du smør og øser over kjøttet. Snu stykkene en gang. Kjøttet skal stekes ca 3-4 minutter på hver side. Krydre med pepper og maldonsalt etter steking.
Server lam med varme rødbeter, sopp og brokkoli og potetkrem.
Håper det smaker!