• Kokken

Lammekebab


Lammekebab, en smakfull og digg helgemiddag

Vil du ha en smakfull og god middag til helgen så er lammekebab absolutt noe du bør ha på listen din. Kvernet lammekjøtt er smaksrikt og saftig, og krydret med en god krydderblanding får du en virkelig høydare.


Sammen med hjemmelaget hummus, en god tzatziki, hurtigsyltet rødløk og gode lefser er ikke dette bare godt, det går også raskt å lage.


Kryddermiksen i oppskriften er laget slik at det blir litt ekstra, da kan du smake til kebabene selv og justere smaken litt etter ønske. Blir det litt ekstra krydder så har du en god blanding til senere anledninger.


Oppskriften er beregnet til ca 4 personer.


Lammekebab

Du trenger:

600 gr lammekjøttdeig

1 dl kaldt vann

2 ss malt spisskummin

1 ss paprika pulver

1 ss malt koriander

1 ss salt

1/2 ts malt pepper

1 ts malt kanel

1/8 ts cayenne eller chilipepper

1 ts hvitløkspulver


Slik gjør du:

  1. Ha kjøttdeigen i en bolle og spe inn kaldt vann.

  2. Bland sammen krydder miksen og tilsett et par spiseskjeer i kjøttdeigen. Kna det godt sammen.

  3. Stek en liten prøvekebab og juster smaken etter ønske med mer krydder.

  4. Fukt hendene med litt vann og form farsen til 8 avlange kjøttboller som du presser litt flat. Dette kan du gjøre godt tid i forveien, bare oppbevar de kjølig tildekket med plastfolie.

  5. Stek i en stekepanne ved servering, bruk middels varme og litt stekeolje. Det tar ca 8-10 minutter og gjennomsteke de. Vi liker å kutte de i litt avlange biter før servering, da blir det litt lettere å spise, men det er ikke et must.


Hummus

Du trenger:

2 pakker ferdig kokte kikerter (460 gram kikerter uten lake)

saften av 1/2 sitron

2 fedd hvitløk

1 ts salt

1 ss tahini (kan med nød sløyfes)

1/2 ts malt spisskummin


Slik gjør du:

  1. Sil av laken fra kikertene, du trenger 460 gram kikerter uten lake. Kok kikertene i 10 minutter etter at du har sil at laken.

  2. Sil av vannet og ha så kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini og spisskummin. Kjør på høy hastighet, stopp av og til og skrap ned fram kantene.

  3. Hummusen skal ha en myk konsistens, du kan spe med litt vann om du syntes den er litt tykk.

  4. Smak til med salt og mer sitronsaft om du føler at det trengs.


Tzatziki

Du trenger:

350 gram gresk yoghurt

1/2 stk agurk

1 fedd hvitløk

salt

sitronsaft


Slik gjør du:

  1. Rasp agurk grovt og sil av væsken. Bland sammen med yoghurt og finhakket hvitløksfedd.

  2. Smak til med salt og sitronsaft.


Hurtigsyltet rødløk

Du trenger:

2 stk små rødløk

2 stk lime

litt salt


Slik gjør du:

  1. Skrell rødløk og kutt i tynne skiver.

  2. Bland sammen med saften av lime og litt salt. La det stå i 10 minutter, da blir løken rosa og syrlig.


Kebablefser/brød finner du i velassorterte butikker med er rikt utvalg av litt mer eksotiske varer.

Eller du kan lage de selv, slik som disse:

Oppskriften på hjemmelagde kebabbrød finner du her


Håper det smaker!

60 visninger0 kommentarer
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2020 Kokken og Konditoren AS