Lammekebab

Vil du ha en smakfull og god middag til helgen så er lammekebab absolutt noe du bør ha på listen din. Kvernet lammekjøtt er smaksrikt og saftig, og krydret med en god krydderblanding får du en virkelig høydare.
Sammen med hjemmelaget hummus, en god tzatziki, hurtigsyltet rødløk og gode lefser er ikke dette bare godt, det går også raskt å lage.
Kryddermiksen i oppskriften er laget slik at det blir litt ekstra, da kan du smake til kebabene selv og justere smaken litt etter ønske. Blir det litt ekstra krydder så har du en god blanding til senere anledninger.
Oppskriften er beregnet til ca 4 personer.
Lammekebab
Du trenger:
600 gr lammekjøttdeig
1 dl kaldt vann
2 ss malt spisskummin
1 ss paprika pulver
1 ss malt koriander
1 ss salt
1/2 ts malt pepper
1 ts malt kanel
1/8 ts cayenne eller chilipepper
1 ts hvitløkspulver
Slik gjør du:
Ha kjøttdeigen i en bolle og spe inn kaldt vann.
Bland sammen krydder miksen og tilsett et par spiseskjeer i kjøttdeigen. Kna det godt sammen.
Stek en liten prøvekebab og juster smaken etter ønske med mer krydder.
Fukt hendene med litt vann og form farsen til 8 avlange kjøttboller som du presser litt flat. Dette kan du gjøre godt tid i forveien, bare oppbevar de kjølig tildekket med plastfolie.
Stek i en stekepanne ved servering, bruk middels varme og litt stekeolje. Det tar ca 8-10 minutter og gjennomsteke de. Vi liker å kutte de i litt avlange biter før servering, da blir det litt lettere å spise, men det er ikke et must.
Hummus
Du trenger:
2 pakker ferdig kokte kikerter (460 gram kikerter uten lake)
saften av 1/2 sitron
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ss tahini (kan med nød sløyfes)
1/2 ts malt spisskummin
Slik gjør du:
Sil av laken fra kikertene, du trenger 460 gram kikerter uten lake. Kok kikertene i 10 minutter etter at du har sil at laken.
Sil av vannet og ha så kikertene i en foodprocessor sammen med sitronsaft, hvitløk, salt, tahini og spisskummin. Kjør på høy hastighet, stopp av og til og skrap ned fram kantene.
Hummusen skal ha en myk konsistens, du kan spe med litt vann om du syntes den er litt tykk.
Smak til med salt og mer sitronsaft om du føler at det trengs.
Tzatziki
Du trenger:
350 gram gresk yoghurt
1/2 stk agurk
1 fedd hvitløk
salt
sitronsaft
Slik gjør du:
Rasp agurk grovt og sil av væsken. Bland sammen med yoghurt og finhakket hvitløksfedd.
Smak til med salt og sitronsaft.
Hurtigsyltet rødløk
Du trenger:
2 stk små rødløk
2 stk lime
litt salt
Slik gjør du:
Skrell rødløk og kutt i tynne skiver.
Bland sammen med saften av lime og litt salt. La det stå i 10 minutter, da blir løken rosa og syrlig.
Kebablefser/brød finner du i velassorterte butikker med er rikt utvalg av litt mer eksotiske varer.
Eller du kan lage de selv, slik som disse:

Oppskriften på hjemmelagde kebabbrød finner du her
Håper det smaker!