• Kokken

Lammespyd med salat, nøtter og appelsin


Lam hører påskefjellet til, slik er det bare. Lam er både smakfullt og godt, og med sin karakteristiske smak er det perfekt som grillmat.


Lag noen små lammespyd du kan ha med deg på tur, det er alltid godt å grille noe annet en man vanligvis gjør. Kutter du lammet i mindre biter, så tar det ikke lang tid å grille heller.

Disse er servert med en salat med appelsin og nøtter, helt perfekt grillede lomper eller lefser.


Nivå: Enkel. Tid: 30 min. Porsjoner: 4 stk.



Du trenger:

500 gr lammekjøtt, helst lår.

8 stk gode lomper eller lefser

125 gr kremost

1 pose salatmiks

1 stk appelsin

1 gode neve mandler

Salt, pepper.

Grillspyd eller trepinner.



Slik gjør du:

1. Kutt lammekjøttet i jevne biter. Krydre med salt og pepper.

2. Tre på grillspyd, og legg de i en pose. La de ligge kjølig til du skal på tur.

3. Skjær ut appelsinfiletene, og kutt de i biter. Bland med salat og grovhakkede nøtter.

4. Grill kjøttet til de er gjennomstekt og server sammen med salaten i lefser du har smøret med kremost.


PS! Har du med en grillrist, eller lager dette på en grill, så kan du gode gi lefsene er kjapp runde på grillen. Da smaker de enda bedre.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no

20 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS