top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Lettgrillet laks med asiatisk salat


Lettgrillet laks er er perfekt mat nå som våren og varmere vær har meldt sin anmarsj!

Er du på utkikk etter en knallgod, mettende og smakfull middag, da bør du prøve denne oppskriften med lettgrillet laks.


Den kan minne litt om sashimi, men her er laksen grillet raskt. Dette er perfekt mat nå som våren har meldt sin anmarsj (den smaker godt gjennom hele året, men passer ekstra bra når det er varmt ute)


Dette er en rett som kan lages i utallige variasjoner, og det er ingen «regler» her.

Denne utgaven er med en spicy soyasaus med sriracha og sesamfrø, ris smakt til med litt ris-eddik, og en salat med avocado, mango, rødløk, koriander og nori.


Tid: ca 30 min Antall porsjoner: 4 stk


 

Du trenger:

600 grskinn og beinfri laksefilet (bruk helst lakseloin)

Ca 200 gr sushiris

1 ss riseddik

2 dl soyasaus

1 ss sriracha

2 ss sesamfrø

2 stk lime

1 stk liten rødløk

1 stk mango

1 stk avocado

2-3 stk nori-ark

Koriander etter ønske

Nøytral olje (raps eller solsikke)

Maldonsalt


 

Slik gjør du:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken, og smak til med ris-eddik når den er ferdig.

  2. Del laksen i 4 porsjoner (eller ønsket antall) og dryss maldonsalt over fisken. La den ligge i romtemperatur.

  3. Lag soya dressing ved å blande sammen 2 dl soyasaus, 1 ss sriracha, 2 ss sesamfrø og saften av 1 stk lime.

  4. Høvle løken i tynne skiver og bland med saften av 1 stk lime. Kutt mango og avocado i fine terninger.

  5. Grill fisken rask (1-2 minutter) på skinnsiden i en grillpanne eller på en varm grill. Du skal kun grille fisken på den ene siden om du vil at den skal være rå inni. Vil du ha den mer stekt så griller du den lenger.

  6. La fisken hvile i 5-6 minutter før du skjærer den i tynne skiver.

Server laksen med ris, salat og saus. Dryss over koriander og knust nori.


Håper det smaker!

127 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page