• Kokken

Lettsaltet torsk med roastet potet, sprøtt bacon og løk vinaigrette.


Lettsaltet torsk er en god gammel klassiker som vi her har gitt en litt moderne vri.

Servert med sprøtt bacon, poteter bakt i fettet fra baconen, erter, stekt løk og løk vinaigrette er dette er rett du med stolthet kan servere både til hverdags og fest!


Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Du trenger:

160-200 gram saltet torsk per person

400 gram mandelpotet

100 gram bacon i skiver

2 stk sjalottløk (du kan bruke vanlig gul løk)

1 stk rødløk

2 dl Eplecider eddik (eller hvitvinseddik)

200 gram meierismør

100 gram frosne erter

Salt

Pepper


Slik gjør du:

  1. Ha poteter i en gryte og dekk med vann. Kok potetene til de er mør, men ikke overkokt de. Sil av vannet og avkjøl potetene før du deler de i to.

  2. Skrell og finhakk rødløk. Ha i en liten gryte og tilsett eddik. Tilsett vann slik at all løken er dekket av væske. Kok på lav varme til all væske har fordampet.

  3. Legg bacon utover etter stekebrett med bakepapir. Stek bacon gyllent og sprøtt på 180 grader varmluft. Avkjøl bacon etter steking, men ta vare på fettet, det skal du bruke til poteter.

  4. Bruk fettet fra baconet og bland sammen med potetene. Legg potetene utover et stekebrett med bakepapir og stek potetene på 180 grader varmluft til de er gyllen og sprø.

  5. Ha 200 gram smør i en gryte og kok på middelsvarmet til det gyllenbrunt og har en nøttete lukt. Avkjøl smøret litt og bland med rødløken.

  6. Erter koker du i 2 minutter i lettsaltet vann rett før serving. Sil av vannet og tilsett litt smør før servering.

  7. Kok opp vann i en gryte. Ha i fisken og la den trekke på lav varme til den begynner å flake seg lett. Ca 8-10 minutter. Ta fisken forsiktig opp av gryten og dra av skinnet.

  8. Server torsk med sprø poteter, sprøtt bacon, erter og løk vinaigrette.

91 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png