• Kokken

Luftige boller med stratos og appelsin


Supersaftige boller med stratos og appelsin er supert til påske!

Hva er vel bedre enn lukten av nystekte boller? Kanskje det er å spise de? Enda bedre blir de med nugatti og appeslinmarmelade, før man topper med melisglasur og stratos. Disse bollene er ganske påske-inspirerte, det er tross alt lov å kose seg ekstra på fjellet. Men de smaker like godt hele året.


Vi har bakt disse etter tangzhong metoden, som har sin opprinnelse i Asia. Resultatet blir et saftigere bakverk, noe som er helt perfekt på tur.


Nivå: Middels Tid: 4 timer Porsjoner: 12 boller



Du trenger:

505 gr siktet hvetemel

350 gr melk

75 gr sukker

1 ss tørrgjær

1 ts kardemomme

½ ts salt

50 gr smør

4 ss nugatti

4 ss appelsinmarmelade

50 gr stratos

2 stk egg

1 dl melis



Slik gjør du:

1. Lag en meljevning på 40 gram mel og 200 gram melk, den skal varmes opp til 65 grader. Har du ikke termometer, så varm under omrøring til den blir tykk, men det skal ikke koke. Avkjøl jevningen

2. Når jevningen er avkjølt, har du den i en eltebolle sammen med resten av melet, gjær, sukker, kardemomme og salt. Bland sammen resten av melken med 1 egg. Elt på middels hastighet, og spe inn melk og egg. La deigen elte i ca 15 minutter.

3. Etter 15 minutter så har du i litt og litt smør, som, du har kuttet i terninger. Elt sammen til en smidig deig, og la den elte i 10-15 minutter. Nå kan du glutenteste deigen, det vil si at du skal kunne «dra» den uten at den revner.

4. La deigen heve til dobbel størrelse, dette tar 1-2 timer, alt etter temperaturen i rommet.

5. Skrap deigen ut av bollen og kan godt sammen. Kjevle den ut, akkurat som om du skulle laget kanelsnurrer. Smør utover nugatti og så appelsinmarmelade.

6. Rull opp til en pølse, og kutt i ønsket antall boller.

7. Ha bakepapir i en stor, eller to mindre former. Legg bollene inntil hverandre i formen. Dekk med klede eller plastfolie.

8. La de heve i ca 30 minutter.

9. Stek på 180 grader varmluft i 20-25 minutter, avkjøl på rist.

10. Lag en melisglasur med eggehvite og melis, og «dryss» over bollene. Topp med hakket stratos.


Håper det smaker!


Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med – og publisert på plusstid.no


Det er vanskelige å holde fingrene fra fatet!

139 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS