top of page

Lussekatter

Oppdatert: 13. des. 2020


Prøv Konditoren sine digge lussekatter du og!

Desember flyr avgårde og julen nærmer seg med stormskritt.

13.desember er Luciadagen og da er det på sin plass med noen gode lussekatter.

Vi bruker litt safran i vår oppskrift, har du ikke det bruker du bare litt mer gurkemeie.


På denne oppskriften får du ca 20 lussekatter.


Du trenger:

150gr meierismør

5 dl h-melk

1 pk tørrgjær / 50 gr gjær

0,5 gr safran

½ ts gurkemeie (har du ikke safran bruker du 1 ts gurkemeie)

150 gr sukker

½ ts salt

2 ts kardemomme

800 gr siktet hvetemel

1 stk egg til pensling

1 dl rosiner


Slik gjør du:

  1. Smelt smøret i en gryte og ha i melk. Rør til det blir lunkent.

  2. Bland inn safran og gurkemeie i melken.

  3. Bruker du fersk gjær så blander du denne inn i melken nå.

  4. Finn frem en eltebolle og ha i hvetemel, tørrgjær, sukker, salt og kardemomme.

  5. Begynn å elt på lav hastighet mens du sper inn melk + smør blandingen. Elt deigen på middelshastighet til den slipper bollen, ca 10-15 minutter.

  6. Om den er klistrete og bløt så har du i litt mer hvetemel, type en spiseskje eller to.

  7. Etter deigen er eltet så dekker du bollen med plastfolie og lar deigen heve til dobbel størrelse.

  8. Skrap ut av bollen med en slikkepott, da får du med deg hele deigen.

  9. Del deigen opp i 20 emner som du ruller til pølser.

  10. Rull så disse i en S form slik at du får lussekatter.

  11. Trykk ned en rosin i hver ende om du ønsker det.

  12. Dekk lussekattene til med et klede og la de heve 30 minutter før du pensler du med egg.

  13. Stek i 20 minutter i en forhåndsvarmet luft på 180 grader over og undervarme (ikke varmluft)

  14. Når de er ferdig så avkjøler du de på rist.

Håper det smaker!
175 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page