Makroner med espresso ganache


Snadder for både store og små!

Makroner! Hva er det med disse sagnomsuste og velsmakende små herlighetene? De kan varieres i utallige smaker og variasjoner. Med sitt sprø ytre og myke indre, og fylt med en herlig og smakfull krem er det ikke rart de har blitt en favoritt hos mange!


Her skal du få oppskrift på Konditoren sine makroner, som er fylt med en knallgod sjokolade ganache som er tilsmakt litt espresso. Og ja, disse makronene ble en favoritt hos de minste i familien og.


For anledningen er de farget gul, slik at de ble ekstra kul, men du kan farge de med akkurat den fargen du vil. Men husk på at du ikke må ha for mye farge i, bruk gjerne konsentrerte matfarger ikke tynn konditorfarge.


Før du setter igang skal du gå et par tips til makronlagingen din.

- Husk at bollen du skal piske margens i må være helt rein

- Bruk en rundt tippet sprøyte-tyll i sprøyteposen, dette får du kjøpt på de fleste kjøkkenbutikker.

- Tegn gjerne små ringer på steke-papiret (eller silikonmatten) som en mal, da får du lik størrelse på alle makronene. En 5-kroing er en bra mal.

- Mål opp ingredienser på forhånd, og hver nøye. Det er forskjell fra egg til egg i størrelse, men 100 gr er konstant 100 gr.


Makroner – grunnoppskrift

Du trenger:

200 gr mandelmel

250 gr melis

150 gr eggehvite

70 gr sukker



Slik gjør du:

  1. Bland sammen mandelmel og melis, og sikt 2 ganger gjennom en sil.

  2. Pisk eggehviter på middel lav hastighet i en ren bolle. Ha i litt og litt sukker. Pisk til en fyldig og stiv marengs.

  3. Vend inn mandelmel og melis og marengsen litt og litt, bruk slikkepott slik at du får vendt det inn og blandet skikkelig. Ha røren i en sprøytepose med rundt tyll.

  4. Sprøyt ut på et bakepapir eller silikonmatte, og la det ligge på kjøkkenbenken til de får en tørr hinne.

  5. Stek i en forhåndsvarmet ovn på 120 grader varmluft i 20 minutter, avkjøl på rist.


Espresso og sjokolade ganache

Du trenger:

250 gr fløte

40 gr flytende honning

3 ss god espresso

200 gr mørk sjokolade

75 gr meieri smør – romtemperert.



Slik gjør du:

  1. Kok opp fløte og honning

  2. Hakk sjokoladen og ha i en bolle

  3. Kutt smøret i terninger

  4. Hell den kokte (og enda varme) fløtemiksen over sjokoladen, og bruk en stavmikser til å blande det sammen. Rør så inn smøret med stavmikser.

  5. Sett til nedkjøling i kjøleskapet, og bruk når den er passe stiv.


Makroner - velsmakende og fristende!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS