• Kokken

Mellomgrovt brød med byggmel og frø


Et smakfult og næringsrik brød

Lite slår et nystekt mellomgrovt brød!

Dette er laget med byggmel, sammalt hvetemel og frø.

Supert til matpakken.



Du trenger:

250 grbyggmel, siktet

350 grsammalt hvete, finmalt

5,5 dl vann (37 grader)

20 gr solsikkefrø

10 gr krossede linfrø

5 gr kruskakli

2 ss chiafrø

1 ts salt

1 ss tørrgjær



Slik gjør du:

  1. Bland sammen byggmel, linfør, solsikkefrø og kruskakli i en eltebolle. Spe inn 2,5 dl av vannet og bland godt sammne. Dekk til bollen og la stå i 15 minutter.

  2. Ha i det resterende vannet (3dl) blander du inn chiafrøene og rører godt. Gjør dette rett etter du har blandet sammen byggmel, frø og vann. Da får det stå i 15 minutter og ”svelle”.

  3. Bland sammen sammalt hvete, salt og tørrgjær og ha i eltebollen etter 15 minutter. Spe inn vannet med chiafrø mens du elter på lav hastighet.

  4. Når deigen er blandet sammen skrur du opp hastigheten litt og elter deigen i 10 minutter. Den skal da slippe bollen og deigen er smidig og fin.

  5. Dekk til eltebollen med klede eller plastfilm og la den heve 1 times tid, da skal den ha dobblet seg i størrelse.

  6. Dryss litt sammalt hvetemel utover benken, skrap deigen utav bollen med en slikkepott. Kna deigen god sammen, og forsett å jobb med den i 3-4 minutter.

  7. Dryss over litt mel av og til mens du knar, men ikke for mye. For som et litt avlangt brød, dryss med mel og hev i 45min-1time.

  8. Du kan bruke en hevekruv, men dette er ikke et must. Husk da og dryss formen med mel slik at brødet ikke fester seg.

  9. Formvarm stekeovnen til 220 grader og stek brødet i 40 minutter. Husk og snitt brødet med en kniv før steking.

  10. Avkjøl brødet på rist etter steking.

Håper det smaker!

0 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS