top of page
  • Forfatterens bildeKokken

Middagspai med sopp og løk


Det er alltid kjekt og ha et lite lager med enkle middager å lage i en ellers så travel hverdag og selvom det er enkelt, betyr ikke det at det ikke smaker amazing.

 

En av våre favoritter blandt hverdagens mange middagsvalg er en knallgod og superenkel pai. Noe av det aller beste med en pai er de utallige variasjonsmulighetene den har.

Med bare grønnsaker, kjøtt, fisk etc etc, sjangsen for at du går lei er relativt liten.


Utgangspunktet er likt hver gang, per beger creme fraiche eller rømme trenger du 4 egg. Ferdig paibunn finner du i butikken. Denne paien er laget med sopp og løk.

Og enda et pluss, får du rester av middagen har du en super lunsj du kan ta med deg på jobb dagen etter, som gjør at kollegaene dine kommer til å måpe av misunnelse.


 

Du trenger:

1 stk paibunn

4 stk egg

1 beger creme fraiche

1 stk rødløk

1 stk purreløk

100 gr østersopp (eller annen som etter ønske)

1 fedd hvitløk

½ stk isbergsalat

1 stk paprika

½ stk agurk


Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

  2. Ha paibunnen i en paiform, følg anvisning på pakken.

  3. Visp sammen egg og creme fraiche. Ha i finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.

  4. Finsnitt rødløk, purreløk (vask den først, slik at du fjerner jord) og sopp. Stek raskt på middels varme i en stekepanne med litt rapsolje.

  5. Ha grønnsakene i eggemiksen og rør sammen, hell røren i paiformen.

  6. Stek paien i 25-30 minutter, alt ettersom hvor mye fyll du har i.

  7. Lag en salat med isberg, paprika og agurk.

  8. La den avkjøle seg litt før servering.

Håper det smaker!
199 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page