• Kokken

Mini tacos med lyr, avocado og spicy tomatsalsa


Disk opp med noen gode tacos med lyr!

Fisk i tacoen er virkelig godt.vVi har brukt lyr siden det er en av favorittene her hjemme.

Den har en fast og kjøttrik konsistens. Men du kan fint bruk andre hvite fisker også, da gjerne torsk.

Vi har laget tacolefser selv, men du kan kjøpe små lefser om du ikke lager egne.

Serveres med hjemmelaget avocado og en spicy tomatsalsa.



Du trenger:

800 gr hvitfisk filet uten skinn og bein

tacokrydder

2 stk    avocado

1 stk    lime

200 gr plommetomat

½ stk   rødløk

½ stk   chili

1 stk    hvitløksfedd

1 pot   koriander

Hjemmelagde maistortillas

Sriracha



Slik gjør du:

  1. Del fiske fileten i avlange ”strimler”. De må ikke være for tynn. Deler du fileten i 3 på langs så er du nok innafor.

  2. Vend filtene i tacokrydder, slik at den blir dekt på alle sider. Så steker du fiskestykkene i en middels varm stekepanne med litt rapsolje på alle sider. Steker du fisken i 3-4 minutter og lar den hvile i ca 5 minutter så er den nok ferdig.

  3. Det er greit og steke fisken når du er klar med alt det andre.

  4. Finhakk rødløk, hvitløk og chili å bland med saften fra ½ stk lime. Kutt tomaten i små biter å bland med løken.

  5. Ha i 1 ss finsnittet koriander og litt havsalt.

  6. Del avocado i to å fjern stein og skall. Ha i saften av ½ stk lime og litt salt. Mos med en gaffel.

  7. PS! Pass på at avocadoen er moden.

  8. Press over litt limesaft, ha på litt sriracha og dryss over koriander før servering.

Håper det smaker!

28 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS