Mini tacos med lyr, avocado og spicy tomatsalsa

Fisk i tacoen er virkelig godt.vVi har brukt lyr siden det er en av favorittene her hjemme.
Den har en fast og kjøttrik konsistens. Men du kan fint bruk andre hvite fisker også, da gjerne torsk.
Vi har laget tacolefser selv, men du kan kjøpe små lefser om du ikke lager egne.
Serveres med hjemmelaget avocado og en spicy tomatsalsa.
Du trenger:
800 gr hvitfisk filet uten skinn og bein
tacokrydder
2 stk avocado
1 stk lime
200 gr plommetomat
½ stk rødløk
½ stk chili
1 stk hvitløksfedd
1 pot koriander
Hjemmelagde maistortillas
Sriracha
Slik gjør du:
Del fiske fileten i avlange ”strimler”. De må ikke være for tynn. Deler du fileten i 3 på langs så er du nok innafor.
Vend filtene i tacokrydder, slik at den blir dekt på alle sider. Så steker du fiskestykkene i en middels varm stekepanne med litt rapsolje på alle sider. Steker du fisken i 3-4 minutter og lar den hvile i ca 5 minutter så er den nok ferdig.
Det er greit og steke fisken når du er klar med alt det andre.
Finhakk rødløk, hvitløk og chili å bland med saften fra ½ stk lime. Kutt tomaten i små biter å bland med løken.
Ha i 1 ss finsnittet koriander og litt havsalt.
Del avocado i to å fjern stein og skall. Ha i saften av ½ stk lime og litt salt. Mos med en gaffel.
PS! Pass på at avocadoen er moden.
Press over litt limesaft, ha på litt sriracha og dryss over koriander før servering.
Håper det smaker!