Nøttekake med nøttekrokan


Dette er en lett og nøttete kake med et hint av sitrus og havsalt.

Den blir ekstra god om den serveres med en deilig is og god sjokoladesaus.


Du kan jo prøve den samme med en deilig kaffe og karamell is for eksempel

Oppskriften finner du her


Mengde: 1 langpanne. Tid: ca. 60 minutter.

Du trenger:

10 stk egg

300 gr sukker

Juice og zest av 1 sitron

200 gr hasselnøtt

300 gr mandel

200 gr salte cashewnøtt

2 ts bakepulver

300 gr hvetemel

200 gr salte cashewnøtt + 150 gr sukker (til krokan)

100 gr sjokolade + 0,5 dl melk (til glasur)


Slik gjør du:

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker i 20 minutter.

  2. Samtidig kjøres alle nøttene til mel i en foodproccesor og blandes med hvetemel og bakepulver.

  3. Rør det tørre inn i dosis vekselvis med sitronjuicen.

  4. Hell så røren over i en langpanne kledd med bakepapir.

  5. Stek kaken på 175*c i 25-35 min.

  6. Ha cashewnøtter og sukker til krokan i en liten gryte og rør med en skje når sukkeret har blitt til karamell og lagt seg rundt nøttene så heller du det ut på et bakepapir og lar det avkjøle seg. Når den har blitt kald kan den kuttes opp til krokan og drysses over kaken.

  7. Smelt sjokolade og melk og sprøyt over kaken med krokan og avslutt med et dryss maldonsalt og sitron zest over kaken.

Håper det smaker!

Denne oppskriften er skrevet i samarbeid med - og publisert på plusstid.no

68 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS