Nøttekrem med bringebær

Oppdatert: 23. nov. 2019


Denne herligheten er til å få vann i munnen av. En fantastisk god dessert for vi som er glad i nøtter.

Dette er en ypperlig dessert til nyttår eller andre festligheter. Det er også en perfekt mulighet til å bruke opp alle nøttene du har igjen etter jul. Vi har brukt brente mandler, men du kan helt fin bruke andre nøtter også. Det viktigste er at de er karamellisert. Og du, denne desserten kan du fint lage dagen før om du ønsker.


Tilberedningstid: 45min. Antall porsjoner: 4 porsj.


Du trenger:

50 gr sukker

300 gr fryste bringebær

3 stk egg

200 gr karamelliserte nøtter

2 stk gelatinplater

150 gr fløte

1 stk lime

1 dl melis

0.5 ts maldonsalt


Slik gjør du:


  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn nøttesmøret.

  2. Bløtlegg gelatin, og smelt det i litt av fløten. Pisk resten av fløten til en lettvispet krem.

  3. Rør den smeltede gelatinen inn i eggedosisen med nøttesmør. Vend så inn resten av fløten.

  4. Ha i form eller rett i skåler du skal bruke til servering, og sett kjølig over natten eller til den har satt seg.

  5. Tin bringebærene i romtemperatur. Miks sammen med melis og saften av lime. Sil over i en form som passer i frysen, slik at du får vekk frøene. Frys over natten, og skrap med en gaffel.

  6. Server nøttekrem med bringebæris, nøtter og mynte.


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS