Nigiri med laks


Hjemmelaget sushi? Lett som bare det.


Sushi er en kjempe gøy ting å lage med familien. Her får du oppskrift på hvordan koke ris og ris eddik lake.

Resten har vi gjort i bilder slik at du kan få en enkel innføring i hvordan vi lager nigiri.

Et par tips før du begynner.

  • Kjøp fisk og skalldyr samme dag som du skal lage sushien

  • Kutt fisken på forhånd, så tynt og jevne biter du klarer, her gjør øvelse mester!

  • Bruk helst riskoker, da kjør du alt letter for deg selv. Er sushi noe du ikke lager ofte, trenger du heller ikke verdens dyreste riskoker

  • Skal du lage sushi med barna la de får være med å velge ingredienser.

  • Husk alltid wasabi, syltet ingefær, soya og shiracha majones. Noen er glad i gomma wakame også.

  • En sylskarp kniv er et must!

Prøv og feil, ha det gøy



Slik koker du risen:

  1. Fin frem bolle, ha i 5 dl sushiris og la renne i kaldt vann til vannet er klart. Bruk hendene og rør av og til slik at du får ut så mye stivelse som mulig. Bytt vann 4-5 ganger.

  2. Denne prosessen tar ca 15 minutter.

  3. Ha risen i en riskoker sammen med 1 liter vann. I riskoker gjør det seg selv, bruker du gryte så kok på lav varme til all væske er fordampet.



Riseddik:

0,5 dl   riseddik

1 ss     sukker

1 ts      flaksalt



Slik gjør du:

  1. Ha alt i en gryte å kok opp. Når risen er ferdig kokt så har du eddik mixen i og blander godt inn.

  2. Bruk en slikepott eller skjeen som følger med riskokeren, rør forsiktig slik at du ikke moser risen.

  3. Ta ut av riskoker/gryte, ha i en avlang, flat form og dekk med et fuktet klede.

  4. Dette gjør du for og hindre at risen tørker ut.

  5. La risen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den er rundt romtemperatur.

Let the show begin!


Håper det smaker!

Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS