Ostekake med bær

Konditoren er i storform og har smelt sammen en frisk og godt ostekake. Kanskje var det alle de gode bringebærene som dukker opp overalt nå som fristet hun til å lage denne kaken.
Er du så heldig at du har masse gode bær i hagen topper du den med de bærene du ønsker.
Rips, bringebær og andre syrlige bær er perfekt til ostekake.
Lag den dagen før den skal spises, da får den stått i kjøleskapet over natten og satt seg skikkelig.
Oppskriften er laget til en kakeform på 16cm i diameter
Nøttebunn
Du trenger:
100 gr lettkokte havregryn
50 gr steinfri dadel
2 ss kokosolje
50 gr mandler
25 gr mørk sjokolade (grov hakket)
Slik gjør du:
Ha alt i en blender og miks sammen til en deig.
Kna godt sammen og press ned i en form med bakepapir.
Ostekrem
Du trenger:
½ stk sitron (kun saften)
3 dl vanilje kesam
3 dl kremost (type Philadelphia som ikke er så fast)
1 dl eplejuice
½ stk vaniljestang
3 pl gelantin
Slik gjør du:
Bløtlegg gelatin i kaldt vann, press ut vannet og smelt med i eplejuicen, pass på at den ikke er for varm.
Ha kremost, kesam og sitronsaft i en blender. Skrap frøene utav vaniljestangen og tilsett i «oste» miksen.
Gjør på lav hastighet mens du sper inn eplejuicen med gelantin.
Hell over bunnen i formen og sett kjølig over natten eller til den har satt seg.
Ta ut av formen og pynt med friske bær etter ønske.
Håper det smaker!