top of page

Ostekake med bær


Konditoren er i storform og har smelt sammen en frisk og godt ostekake. Kanskje var det alle de gode bringebærene som dukker opp overalt nå som fristet hun til å lage denne kaken.

Er du så heldig at du har masse gode bær i hagen topper du den med de bærene du ønsker.


Rips, bringebær og andre syrlige bær er perfekt til ostekake.

Lag den dagen før den skal spises, da får den stått i kjøleskapet over natten og satt seg skikkelig.

Oppskriften er laget til en kakeform på 16cm i diameter


 

Nøttebunn

Du trenger:

100 gr lettkokte havregryn

50 gr steinfri dadel

2 ss     kokosolje

50 gr   mandler

25 gr   mørk sjokolade (grov hakket)


 

Slik gjør du:

  1. Ha alt i en blender og miks sammen til en deig.

  2. Kna godt sammen og press ned i en form med bakepapir.


 

Ostekrem

Du trenger: 

½ stk   sitron (kun saften)

3 dl      vanilje kesam

3 dl      kremost (type Philadelphia som ikke er så fast)

1 dl      eplejuice

½ stk   vaniljestang

3 pl      gelantin


 

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, press ut vannet og smelt med i eplejuicen, pass på at den ikke er for varm.

  2. Ha kremost, kesam og sitronsaft i en blender. Skrap frøene utav vaniljestangen og tilsett i «oste» miksen.

  3. Gjør på lav hastighet mens du sper inn eplejuicen med gelantin.

  4. Hell over bunnen i formen og sett kjølig over natten eller til den har satt seg.

  5. Ta ut av formen og pynt med friske bær etter ønske.

Håper det smaker!

87 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page