Ostekake med bær


Konditoren er i storform og har smelt sammen en frisk og godt ostekake. Kanskje var det alle de gode bringebærene som dukker opp overalt nå som fristet hun til å lage denne kaken.

Er du så heldig at du har masse gode bær i hagen topper du den med de bærene du ønsker.


Rips, bringebær og andre syrlige bær er perfekt til ostekake.

Lag den dagen før den skal spises, da får den stått i kjøleskapet over natten og satt seg skikkelig.

Oppskriften er laget til en kakeform på 16cm i diameter



Nøttebunn

Du trenger:

100 gr lettkokte havregryn

50 gr steinfri dadel

2 ss     kokosolje

50 gr   mandler

25 gr   mørk sjokolade (grov hakket)



Slik gjør du:

  1. Ha alt i en blender og miks sammen til en deig.

  2. Kna godt sammen og press ned i en form med bakepapir.



Ostekrem

Du trenger: 

½ stk   sitron (kun saften)

3 dl      vanilje kesam

3 dl      kremost (type Philadelphia som ikke er så fast)

1 dl      eplejuice

½ stk   vaniljestang

3 pl      gelantin



Slik gjør du:

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, press ut vannet og smelt med i eplejuicen, pass på at den ikke er for varm.

  2. Ha kremost, kesam og sitronsaft i en blender. Skrap frøene utav vaniljestangen og tilsett i «oste» miksen.

  3. Gjør på lav hastighet mens du sper inn eplejuicen med gelantin.

  4. Hell over bunnen i formen og sett kjølig over natten eller til den har satt seg.

  5. Ta ut av formen og pynt med friske bær etter ønske.

Håper det smaker!

27 visninger
Kokken & Konditoren_logo.png
Kokken & Konditoren_logo.png

Kontakt oss

E-post: post@kokkenogkonditoren.no

Telefon: 928 01 413

  • Svart YouTube Ikon
  • Instagram - svarte sirkelen
  • Facebook - svarte sirkelen
  • Pinterest - svarte sirkelen

Ved å bruke kokkenogkonditoren.no, samtykker du i bruk av cookies. Les mer

© 2019 Kokken og Konditoren AS