top of page

Pasjonsfrukt marshmallows


Hjemmelaget marshmallows? Ja takk!

Lyst å lage litt juledigg med skikkelig passion? Hva med hjemmelagde marshmallows med pasjonsfruktsmak, det er super godt og ikke så vanskelig å lage.

Et tips er å bruke stålbolle når du skal piske den luftig. Det er også lurt å bruke et sukker termometer her, siden temperaturen på sukkeret skal være 118 grader. Har du ikke det så skal sukkeret koke til det ikke bobler så mye, men fargen forsatt skal være blank.


 

Du trenger:

300 gr sukker

300 gr glukose

150 gr vann

125 gr passionsfrukt juice

25 gr   gelantin


 

Slik gjør du:

  1. Kok sukker, glukose og vann til 118 grader. Bløtlegg gelantin i kaldt vann, varm opp passionsfrukt juice, press vannet ut av gelantinen å smelt i juicen.

  2. Ha passionsfrukt juice med gelantin i en stålbolle og begynn å pisk med middels hastighet, husk at her skal du jobbe med høye temperaturer så ikke rør så fort at det spruter over alt.

  3. Spe så inn sukkerblandingen i en tynn stråle og pisk til det er kaldt (romtemperatur) og luftig, dette tar litt tid, men det er viktig at man pisker den kald nok.

  4. Ha i en firkantet form eller et stekebrett med bakepapir som du har smurt med et tynt lag olje, gjør du ikke dette så blir det vanskelig å få marshmallowsen av bakepapiret.

  5. Bruk en avlang stekespade eller slikkepott og jevn ut massen etter du har hatt den i formen.

  6. Den med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken over natten, pass på at plastfolien ikke ligger helt nedi marshmallowsen.

  7. Ta den ut av formen etter den er ”tørr”, og kutt den i jevne biter.

  8. Bland sammen 50 gr melis med 50 gr maizenna som du vender marshmallowsen i etter du har kuttet den i biter.

  9. Rist godt av overflødig melis/maizenna mix, bruk gjerne er sil, og oppbevar i en lufttett boks.

Håper det smaker!

141 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page