top of page
 • Forfatterens bildeKokken

Pastaputer med tomat og appelsin saus, sprøtt bacon, parmesan og rosmarin.


Pastaputer fylt med ricotta og servert med deilig tilbehør.

Det å lage hjemmelaget pasta kan noen ganger være balsam for sjelen. God mat blir det ihvertfall som regel. Finn deg en pastadeig du liker, og prøv deg frem med ulike former for fylt pasta. Dette er en forenkelt utgave av agnolotti, men du har og slagere som ravioli og tortellini for å neven noen.

Vi har fylt de med ricotta, grønnkål og løk, servert sammen med en frisk tomatvinaigrette/saus med appelsin og sprøstekt bacon med rosmarin.

Svin og rosmarin er gode buddys, men pass på at du ikke går helt bananas med krydder, spesielt rosmarin som kan være kan dominerende.


 

Du trenger:

Pastadeig

250 gr ricotta

1 stk    gul løk

1 fedd hvitløk

½ ts     grovhakket rosmarin

½ stk   sitron

50 gr   grønnkål

1 stk    egg

1 stk    rødløk

2 stk    hvitløksfedd

1 stk    appelsin

1 ts      grovhakket rosmarin

1 ss     tomatpure

olivenolje

1 boks tomathakk (390gr)

150 gr bacon

parmesan


 

Slik gjør du:

 1. Lag pastadeig som i oppskriften over. Kjevl den 2-3 mm tykk før du fyller den.

 2. Ikke bruk for mye mel når du kjevler du, bare dryss litt forsiktig over.

 3. Finhakk 1 stk gul løk og 1 stk hvitløksfedd, stek på middelsvarme i med litt olivenolje til løken er blank og mør (er ikke så godt med hard, rå løk i pastaputene). Så har du i grønnkålen som du har hakket raskt igjennom (husk å fjern stilken) og ½ ts rosmarin. Stek litt til, trekk av varmen og ha i over i en skål eller bolle.

 4. La det avkjøle seg litt før du blander inn ricottaen å smaker til med saften av ½ stk sitron, salt og pepper. Om du har en sprøytepose liggende er det lurt og ha fyllet i en, ikke et must, men absolutt en fordel.

 5. Egget pisker du sammen og bruker til pensling.

Se bildegalleri under for fremgangsmåte på fylling av pasta: 

Slik lager du resten:

 1. Finhakk rødløken og 2 hvitløksfedd. Stek på middelsvarme med litt olivenolje til løken blir blank. Ha i 1ss tomatpure, 1ts rosmarin og tomathakk.

 2. Skjær vekk skallet og det hvite på appelsinen. Så skjærer du ut appelsin filetene, gjør dette over en skål slik at du ikke går glipp av saften. Press saften fra det som er igjen av appelsinen etter du har skjært ut filetene i tomatsausen, og ha i appeslinsaften som er i skålen med filtene. La så sausen koke på lav varme til den blir tykk.

 3. Før servering kutter du appelsin filetene i små biter og blander inn i sausen sammen med 1 dl + olivenolje slik at den blir tynn og får et vinaigrette aktig preg.

 4. Hold lun frem til servering å smak til med salt og evnt mer appelsin saft.

 5. Kok pastaputene i 4-5 minutter til de er ferdig å server med sprøstekte bacon biter, tomat og appelsin vinaigrette og parmesan.

Håper det smaker!

166 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Kokken & Konditoren_logo.png
bottom of page